Plnený pstruh
Plnený pstruh

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami

Ivana Havelová
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 6. mája 2020
Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
200 g
50 g
50 g
200 g
 čerstvé (bazalka, koriander, petržlenová vňať, pažítka)
Tvarohové knedličky s kôprom:
250 g
100 g
50 g
40 g
 čerstvý nasekaný
Šafranová omáčka:
50 g
20 g
1 KL
100 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ, žĺtok a bylinky. Posekáme a fáš dochutíme. Surovú mrkvu ošúpeme, umyjeme a škrabkou pripravíme tenké prúžky. Filety osolíme, potrieme fášom, poukladáme prúžky mrkvy, zasa potrieme fášom, zrolujeme do priesvitnej fólie a zatiahneme, aby vznikla rolka. Varíme vo vodnom kúpeli na 80 °C 15 minút, vyberieme a necháme vychladnúť. Vyberieme z fólie, pokrájame na širšie kolieska a jemne opečieme na masle.

  2. 2

    Cuketu so šupkou a mrkvu postrúhame na rezance alebo pokrájame na julienne rezance. Jemne opečieme na olivovom oleji, osolíme a podlejeme vývarom. Vývar necháme odpariť. Rezance musia byť chrumkavé.

  3. 3

    Tvarohové knedličky s kôprom: Všetky suroviny spolu zamiešame a dochutíme soľou. Cesto necháme 5 minút odpočinúť. Vytvarujeme rovnaké knedličky a varíme ich v osolenej vode pomaly, aby sa nerozpadli. Uvarené knedličky vyberieme do studenej vody, precedíme a necháme odkvapkať. Nakoniec pridáme troška oleja.

  4. 4

    Šafranová omáčka: Do roztopeného masla pridáme šafran, hladkú múku, speníme, zalejeme vývarom, necháme prejsť varom. Pridáme soľ, cukor a zjemníme smotanou. Pridáme trocha bieleho vína, necháme prevrieť a dochutíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia