Džemy a lekváre (recepty chronologicky)

prazdny

Šípkový džem

RECEPTY

Šípkový džem je prácny, ale veľmi chutný. Preto som sa rozhodla napísať ako sa postupuje pri jeho výrobe....

prazdny

Domáci šípkový lekvár podľa redaktorky Jarky

RECEPTY

Je to piplačka, ale chuť lekváru je vraj taká úžasná, že sa naša kolegyňa Jarka...

prazdny

Pečený slivkový lekvár z rúry

RECEPTY

Odkôstkované rozpolené slivky zmiešame s octom a s cukrom a necháme uzavreté 3 dni v chladnejšej miestnosti postáť....

prazdny

Domáci jahodový džem s trstinovým cukrom a škoricou

RECEPTY

Recept na jahodový džem s nižším obsahom pridaného trstinového cukru a cejlónskou škoricou. Bez umelých konzervantov,...

prazdny

Černicovo-hruškový lekvár

RECEPTY

Lahodná chuť, treba vyskúšať...

prazdny

Černicový džem

RECEPTY

Černice sú nesmierne chutné a vitamínmi nabité ovocie. Keď sa vám ich urodí viac, môžete...

prazdny

Rýchly a jednoduchý marhuľový džem

RECEPTY

Keď sa zima opýta, čo sme robili v lete, tak sa jednoznačne budeme mať čím...

prazdny

Úžasný jahodový džem

RECEPTY

Fantastický jahodový džem plný ovocia. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Teraz je sezóna jahôd a...

prazdny

Domáci bazový džem s jablkami

Nátierky

Vynikajúci domáci bazový džem s jablkami spája úchvatnú chuť a vôňu bazy so šťavnatosťou jabĺk. Pripravte si neobvyklý domáci džem, ktorý chutí užasne....

prazdny

Marmeláda z bazových kvetov

RECEPTY

Jemná, voňavá marmeláda.

prazdny

Slivkový lekvár bez cukru tradičnou metódou

RECEPTY

V roku 2008 vyšla v Londýne encyklopédia chutí a jedál: 1001 foods you must try, before you die. Je v nej uvedený aj slivkový lekvár....

prazdny

Ovocná koža z pravého slivkového lekváru

Dezerty

Chutné a zdravé cukrovinky nielen pre deti pripravené z pravého hustého slivkového lekvár bez cukru.

prazdny

Najlepší šípkový lekvár

RECEPTY

Fantasticky chutný lekvár, s ktorým je síce trochu viac práce, ale výsledok jednoznačne stojí zato...

prazdny

Jablková nátierka

Nátierky

Tento recept je využiteľný pri rôznych druhoch ovocia....

prazdny

Hrnčekový recept na úžasnú levanduľovú marmeládu

RECEPTY

Ak máte prísun voňavej levandule, určite vyskúšajte tento jednoduchý hrnčekový recept.

prazdny

Marhuľový džem

RECEPTY

Marhuľová sezóna je naplno rozbehnutá. Už ste robili džem?

prazdny

Rebarborový džem s bazou

RECEPTY

Využite sezónu rebarbory a bazy a spojte tieto dve rastlinky do výborného džemu.

prazdny

Marmeláda z pomarančov

RECEPTY

Dostali sme bedničku pomarančov od kamaráta, čo má pomarančové háje....

prazdny

Marmeláda z aronie s kardamonem

RECEPTY

Do této marmelády dáváme cukru více než je uvedeno na obalu želírovacího přípravku, protože aronie je...

prazdny

Slivkový lekvár

RECEPTY

Vraj: Príde "teta" Dáša a ideme robiť lekvár z mirabeliek v ...

prazdny

Nevarený džem z čiernych ríbezlí

RECEPTY

Ak máte prebytok čiernych ríbezlí, určite vyskúšajte tento recept, rýchly, chutný.

prazdny

Chutný slivkovo-čokoládový lekvár

RECEPTY

Pamätám si, ako tento úžasný lekvár robievala moja starká. A ja som si ho ako...

prazdny

Jahodový džem

RECEPTY

Dnes ráno sa mi u nás pošťastilo kúpiť jahody od predajcov zo Šiah za dobrú cenu 2,...

prazdny

Ochutený slivkový lekvár

RECEPTY

Pečený ochutený slivkový lekvár takmer bez miešania. Má chuť po klinčekoch a rume.

prazdny

Džem z čiernych ríbezlí pre lenivé gazdinky

RECEPTY

Veľmi jednoduchý recept na výborný džemík. Hotový za menej než hodinku.

prazdny

Čerešňový džem s čokoládou

RECEPTY

Vykôstkované čerešne pomixujeme, dáme variť.

prazdny

Čerešňový džem

Nátierky

Umyté čerešne odkôstkujeme. Rozmixujeme tak, aby ostali aj kúsky čerešní. Do misky nasypeme ½...

prazdny

Višňové džemovanie

RECEPTY

Višňový džem nepatril k mojim favoritom, ale tento rok marhule aj mirabelky skosil jarný mráz, tak som po rokoch opäť skúsila aj višňový džem....

prazdny

Jahodový džem

RECEPTY

Jahody očistíme, rozmixujeme a dáme do hrnca.

prazdny

Banánový džem

Nátierky

Na stole ležalo asi kilo banánov a dostatočne zrelých. Čo...

prazdny

Bazové sladidlo

Nápoje

Bazové sladidlo.