Delená strava - rastlinná skupina

  • Cícer (cicer arientium)

    Cícer (cicer arientium)

    V poslednom čase konečne aj v našich končinách "opäť" objavená strukovina, ktorá je veľmi zdravá. Zo všetkých používaných na Slovensku snáď najzdravšia.

  • Polievka z pečenej mrkvy

    Polievka z pečenej mrkvy

    Vychutnajte si lahodnú krémovú polievku z pečenej mrkvy umne dochutenú jogurtom.

  • Karfiolový cheesecake s bielou čokoládou

    Karfiolový cheesecake s bielou čokoládou

    Zelenina sa často "tajne" používa do rôznych koláčikov, hlavne cvikla, tekvica, mrkva či cuketa, ale karfiol v tejto netradičnej záležitosti už taký tradičný nie je. Keď tento cheesecake upečiete a neprezradíte jeho názov, ...

  • Mrkvová fašírka

    Mrkvová fašírka

    Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.

  • Orechové rezy s tahini polevou

    Orechové rezy s tahini polevou

    Tieto orechové rezy volám podomácky "nežĺtkové rezy", nakoľko mi vizuálne pripomínajú klasické žĺtkové rezy. Rozdiel je však v tom, že namiesto žĺtkovej polevy je poleva z tahini pasty. Mne kombinácia chutí nesmierne ulahodila a myslím,...

  • Karfiolová polievka s mrvenicou (fotorecept)

    Karfiolová polievka s mrvenicou (fotorecept)

    Všeobecne mám rád polievky a ak je polievka dobrá, tak ju mám ešte radšej. Väčšinu polievok, ktoré doma varíme sú aj s nejakým mäskom, ale odkedy nám do rodiny pribudol zať - vegetarián, tak...

  • Krúpy s kyslou kapustou a tempehom

    Krúpy s kyslou kapustou a tempehom

    Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je to ich zdravšia verzia.

  • Paradajková polievka s bazalkou

    Paradajková polievka s bazalkou

    Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

  • Lahodné pečené zemiaky

    Lahodné pečené zemiaky

    Pečené zemiaky predtým obalené v ochutenej kukuričnej krupici servírujte s čerstvým šalátom a vychutnávajte si skvelé občerstvenie, ktoré môžete podávať aj s grilovaným kúskom mäsa alebo ryby.

  • Okatá fazuľa s mrkvou a špenátom (fotorecept)

    Okatá fazuľa s mrkvou a špenátom (fotorecept)

    Pestré, výživné, jednoduché a hlavne chutné.

  • Chrumkavé ľanové plátky, alebo krekry (fotorecept)

    Chrumkavé ľanové plátky, alebo krekry (fotorecept)

    Recept je bez použitia múky a vajec, hodí sa pre celiatikov, vegánov, do redukčnej diéty, nízkosacharidovej (resp. LCHF), prípadne aj protikvasinkovej (protiplesňovej). Chrumkavé ľanové plátky poslúžia ako náhrada chlebíka, z cesta...

  • Kávovo-gaštanový „cheesecake“

    Kávovo-gaštanový „cheesecake“

    Tento koláčik som pôvodne chcela nazvať "stracciatellový", lebo pri jeho vymýšlaní som mala pred sebou predstavu stracciatellovej plnky s veľkými kúskami tmavej čokolády vo vnútri. Okrem veľkých čokoládových kúskov však nemá so stracciatellou nič spoločné, no...

  • Zimná polievka

    Zimná polievka

    Krémové polievky varím bez smotany. Chuť smotany sa samozrejme nedá nahradiť. Polievka však bude veľmi chutná keď použijete kvalitný zeleninový vývar. Krémovú konzistenciu zabezpečí zemiak.

  • Kokosové čipsy

    Kokosové čipsy

    Kokosové čipsy som ochutnala prvýkrát na akcii Veggie Vánoce a boli dokonalé. Odvtedy ma ich chuť neustále "prenasledovala", tak som sa dala na domácu verziu. Ešteže je taká jednoduchá :) Dávka zo 100 g je len...

  • Nátierka zo žltého hrachu (fotorecept)

    Nátierka zo žltého hrachu (fotorecept)

    ​Zo žltého hrachu robievam najmä hrachovú kašu alebo polievku, no je perfektne variabliný a dá sa z neho spraviť aj takáto chutná nátierka. Tajomstvo tkvie v použití sušených rajčín, lebo kamkoľvek ich pridáte, môže vzniknúť...

  • Falafel s červenou repou

    Falafel s červenou repou

    Falafel s červenou repou je príjemným spestrením tradičného falafelu. Cvikla fašírky pekne zjemňuje a zvláčňuje. Chuť cvikly je samozrejme cítiť, falafel však nie je nepríjemne "precviklovaný". Príprava spočíva iba v rozmixovaní všetkých surovín a krátkom...

  • Kaša so zelerom

    Kaša so zelerom

    Čo radi raňajkujete? Ja najčastejšie kašu. Sladké kaše mi prestali chutiť, začala som si pripravovať zeleninové. Chutia skvele, veď vyskúšajte.

  • Šalát s pečenými reďkovkami a medom

    Šalát s pečenými reďkovkami a medom

    Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.

  • Baby zemiaková polievka (fotorecept)

    Baby zemiaková polievka (fotorecept)

    Pre mnoho mamičiek je prikrmovanie trochu za trest. Neustále vymýšľanie, čo navariť sebe a potom prckovi, ako to rozdeliť a spraviť akurát a tak, aby neostalo a nepokazilo sa... my skrátka varíme pre celú...

  • Sushi v štýle „cha han donburi“

    Sushi v štýle „cha han donburi“

    Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov na cha han donburi je niekoľko, základ ale vždy tvoria hríby, kukurica a vajíčka. Recept som trošku poupravila a...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist