Šošovicová polievka
Šošovicová polievka

Krémová polievka z červenej šošovice (Mercimek çorbası) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 10. októbra 2023

Táto skvelá polievka z červenej šošovice je veľmi jednoduchá, rýchla a naozaj len z mála surovín. Nech vás to ale vôbec nemýli, lebo táto Zobraziť celý popisTáto skvelá polievka z červenej šošovice je veľmi jednoduchá, rýchla a naozaj len z mála surovín. Nech vás to ale vôbec nemýli, lebo táto polievka má výbornú chuť a v tureckej kuchyni je jednou z najobľúbenejších šošovicových polievok.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

Krémová polievka z červenej šošovice (Mercimek çorbası) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

250 ml
1 ks
2 strúčiky
1 PL
1,5-2 l
1/2 KL
1/2 KL (pulbiber)




Postup

  1. 1

    V hrnci rozohrejeme potrebné množstvo oleja a opečieme na ňom nakrájanú cibuľu a postrúhaný cesnak. Následne pridáme 1 PL múky a necháme chvíľku spolu tiež poškvrčať. Nakoniec pridáme opláchnutú šošovicu a zalejeme 1,5 litrom vody. Dáme soľ podľa potreby, pulbiber/chili a mleté čierne korenie podľa chuti -ja dávam po 1/2 KL z oboch. A už len necháme celé na strednom ohni variť.

  2. 2

    Keď je už šošovica priam rozvarená, mixérom ju rozmixujeme celkom do hladka. Ak treba, tak podľa chuti pridáme ešte trochu soli a poprípade aj mleté čierne korenie. Ak vám bude polievka prihustá, tak dolejte trošku vody a chvíľku ešte povarte. Nakoniec polievku dochutíme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Polievka je výbornej chuti, je jemná a krémová. Podáva sa s klasickým pečivom/chlebom, ale skvelo sa k nej hodí aj börek, gözleme, langoš alebo dobrý posúch :-) Prajem dobrú chuť !

    Krémová polievka z červenej šošovice (Mercimek çorbası) (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia