
Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Šťavnaté fašírky s hubami
Šampiňóny nasekáme nadrobno, rovnako ako aj petržlenovú vňať. Do misky dáme mleté mäso, pridáme...

Domáca pizza
Urobím kvások zo sušeného droždia, trochy cukru, teplej vody a trochy a hladkej múky...

Gnocchi z cottage syra
Tieto jednoduché a rýchle gnocchi bez zemiakov najlepšie chutia opečené na masle a s poriadnou dávkou strúhaného...

Tradičný peruánsky recept tacu tacu
Tacu tacu je jedným z tých jedál, ktoré zachytávajú podstatu peruánskej domácej kuchyne....

Hráškovo-špenátová cestovinová ryža
Úžasne jednoduché jarné jedlo s nevarenou omáčkou, ktorá je hotová za minútku.

Králik vo vínovej omáčke
Králičie mäso v kombinácii s výborným slovenským bielym vínom je aromatické a je to skutočná lahôdka pre...

Studená špenátová polievka so štangľami bez lepku
Túto studenú špenátovú polievku na zelený štvrtok pripravíte doslova za pár minút, takže ušetríte varením veľa času....

Šunkafleky
Spomínam si, že keď ich robila moja mama, namiesto šunky dávala pokrájanú diétnu salámu.

Šalát zo špaldových krúp s vajíčkom a grilovaným syrom
Špaldové krúpy sú lepšie stráviteľné ako jačmenné a obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa postupne uvoľňujú a dlho dodávajú energiu....

Paella s artičokami
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny...

Pečený karfiol v paprikovej kruste
Karfiol je vďačnou zeleninou na všetky spôsoby, nie iba vyprážaný. Skúste ho niekedy pripraviť takto,...

Pohánkový nákyp s jablkami
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa...

Omeleta so šunkou a syrom na chrumkavom chlebe
Trúfame si povedať, že táto verzia omelety je perfektná. Všetky chute a štruktúry sa dopĺňajú....

Zapekané papriky s mletým morčacím mäsom, ryžou a medvedím cesnakom
Plnené papriky sú klasikou, no v tejto verzii s mletým morčacím mäsom, ryžou SOS Classic a medvedím cesnakom získavajú sviežu jarnú chuť....

Fantastický granadír s pancettou
Ja zásadne varím všetko oddelene. Pancettu narežeme na kocky a opražíme na troche bravčovej masti...

Gözleme plnené medvedím cesnakom a syrom
Toto turecké múčne jedlo sa dá plniť rôznymi plnkami....

Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

Avokádový šalát s paradajkovou zálievkou
Avokádový šalát je svieža, zdravá a chutná voľba....

Hovädzie špikované so slaninou
Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...

Demikát
Pri prechádzaní receptov zo starých kalendárov som natrafila aj na tento tradičný recept.

Palacinky plnené jablkovou náplňou
Príprava týchto palaciniek je troška dlhšia, ale výsledok stojí za to.

Zeleninový šalát s fazuľou a vaječnou omeletou
Fazuľa v šaláte zastupuje bielkoviny, ktoré sú také veľmi potrebné pre náš organizmus.

Fazuľka s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak sa dá použiť aj inak ako na pesto, omáčku a pod....

Šalát z červenej ryže s kuracími špízmi
Šalát môžete podávať teplý aj studený, vďaka čomu je ideálny aj ako ľahký obed do práce....

Zemiaková polievka so sušenými hríbmi
Výdatná, jemne zahustená polievka bez smotany. S kúskom chleba zasýti poriadne.

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Cestoviny s detskou krupičkou
Krupicovú kašu pozná každý. Nezabudnuteľné jedlo nášho detstva....