Večera (recepty chronologicky)

prazdny

Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom

Kuracie mäso

Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie...

prazdny

Čerešňový nákyp

Koláče

Čerešne sú jedným z prvých druhov ovocia u nás. Sú vhodné nielen na koláče, ale...

prazdny

Pečený losos s mandľovou krustou

Hlavné jedlá

Tento recept dostala Zuzana Sisáková od svojej sestry, ktorá žije v Kanade, a lososa tam...

prazdny

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou

Hlavné jedlá

400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

prazdny

Bravčový perkelt s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

prazdny

Bulgurový šalát s falafelom

Bezmäsité jedlá

Falafel sú chrumkavé vyprážané guľôčky z cícera, byliniek a korenia, ktoré si môžete pripraviť jednoducho aj doma....

prazdny

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka

Hlavné jedlá

Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

prazdny

Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom

Bezmäsité jedlá

Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si...

prazdny

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov

Bravčové mäso

Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

prazdny

Tarhoňa zapečená s Nivou

Cestoviny

Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

prazdny

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným

Bravčové mäso

Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

prazdny

Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu

Večera

Na oleji orestujem rascu a narezanú cibuľu nechám zosklovatieť, pridám kocky mrkvy a restujem ďalej...

prazdny

Kuracie lýtka na zelenine

Kuracie mäso

Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

prazdny

Pohánkové palacinky

Bezmäsité jedlá

Palacinky sú obľúbenou pochúťkou. Čo tak spojiť príjemné s užitočným a urobiť palacinky z pohánkovej múky?

prazdny

Zapekaná šošovica so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

prazdny

Výdatná rascová polievka

Bezmäsité jedlá

Jednoduché a rýchle varenie v lete...

prazdny

Brokolicový krém s domácimi krutónmi

Bezmäsité jedlá

Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.

prazdny

Fazuľkový šalát s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

prazdny

Lečo s hubami crimini pre dvoch

Bezmäsité jedlá

Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....

prazdny

Baklažán plnený ryžovou zmesou

Hlavné jedlá

Baklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále chutí a stravovacích preferencií....

prazdny

Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke

Kuracie mäso

Skvelé jedlo z jedného pekáča, ktoré je vďaka sviežej citrónovej omáčke ideálne na teplé letné dni....

prazdny

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom

Bravčové mäso

Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

prazdny

Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom

Večera

Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.

prazdny

Zemiaková placka z plechu

Hlavné jedlá

Možno niektorí z vás vyskúšajú upiecť v rúre.

prazdny

Pórová omeleta s pažítkou

Bezmäsité jedlá

Rýchla večera, keď nás hlad morí a nie je čas na dlhé varenie....

prazdny

Ramen s tofu

Bezmäsité jedlá

Lahodný vegánsky ramen s bohatým vývarom, chrumkavým tofu, hubami shiitake a čerstvou zeleninou. Spojenie...

prazdny

Jednoduchá marinovaná ryba

Večera

V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....

prazdny

Špargľa na flámsky spôsob

Bezmäsité jedlá

Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme...

prazdny

Tradičná malorská polievka arros brut

Bravčové mäso

Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

prazdny

Virálne cestoviny na počkanie

Cestoviny

Skúšali ste už niekedy tieto virálne cestoviny?...