Zdravý perníček
Múku, kypriaci prášok a sódu zmiešame. Pridáme mlieko, med, vajce, pomarančovú kôru....
Guláš z bielej fazule so sladkým zemiakom
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme prepláchnutú a vopred namočenú fazuľu s vodou a...
Tekvicová roláda
Roláda, ktorá zahŕňa práve tie najlepšie chute jesene, dá sa nazvať aj Pumpkin spice roll...
Gulášová polievka
Táto polievka sa veľmi hodí na chladné dni, výborne chutí aj zahreje. Robievam ju z...
Tartaletky s čokoládovým krémom a ovocím
Cesto: Všetky suroviny na prípravu cesta vložíme do mixéra a pripravíme hladké cesto. Pripravené cesto zabalíme do...
Kurací vývar so šafranovými rezancami
Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara),...
Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....
Plnená paprika s kuracou fašírkou
Aby to bolo aj pre chlapov je to strihnuté oškvarkami. Nuž riadna maškrta. Kam sa...
Kurací paprikáš
Kura na paprike so smotanou je vynikajúce sýte jedlo, tentokrát som robila z kuracích stehien s...
Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas....
Fermentovaná mladá cvikla s černicami, orechmi a ovčou bryndzou
Fermentovaná zelenina je v jesennom období najlepším domácim zdrojom vitamínov a významne podporuje trávenie a metabolizmus celého...
Orechový „tatarák“
Vlašské orechy rozmixujeme na menšie kusy, nemali by byť pomleté na prach, takže ich nemelieme...
Ražniči s tzatziki omáčkou podľa Miss Slovensko
Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré nielen dobre chutí, ale aj skvelo vyzerá.
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...
Bravčová minútka s chipotle omáčkou a pečenými zemiakmi
S veľkou pozornosťou čítam rcp každého jeho spracovateľa. Zvlášť tých, ktorí prispievali od štartu našej...
Pečená pražma s maslovou tekvicou
Pri výnimočnej večeri môžeme toto jedlo dozdobiť kaviárom a pečenou šalotkou, ktorá vyváži sladkú chuť tekvice.
Lievance zo zvyškov ryže
Ryža je u nás veľmi obľúbená príloha. Ťažko však odhadnúť, koľko navariť, aby sme...
Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....
Obrátený jablkovo-tvarohový koláč
Očistené jablká nakrájame na plátky a dáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli...
Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky robím buď takto, alebo zo surových zemiakov, vtedy robím inú zálievku. Dávam...
Parmigiana di melanzane
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...
Jemný hruškový koláč
Tento koláčik som si vymyslela v období prebytku hrušiek. Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci...
Šošovicová polievka s penne
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú...
Kuracie prsia na šampiňónoch
Huby odjakživa patrili do slovenskej kuchyne. My sme tentokrát zvolili šampiňóny.