Malinový cheesecake
Foto: susannahstyle
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
220 g |
|
125 g |
|
300 g |
|
500 g |
|
150 g |
|
trocha |
|
2 ks |
|
Malinová poleva: | |
200 g čerstvé |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
1-2 PL |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
12 ks čerstvé |
|
Postup
-
1
Korpus: Keksíky rozdrviť na jemno a zmiešať s maslom, zmes dať do okrúhlej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie, lyžicou po dne formy rovnomerne rozotrieť.
- 2
Plnka: Mascarpone, práškový cukor, tvaroh, rum a vajcia spolu vymiešať na hladkú hmotu.
- 3
Pripravenú plnku naliať do formy vystlanej s keksíkmi a piecť na 165 °C cca 45-60 minút.
- 4
Po upečení nechať v rúre vychladnúť, aby vrch nepopraskal.
- 5
Poleva malinová: 200g malín, 100 ml vody, cukor podľa chuti a 1 PL malinového sirupu priviesť do varu a rozmixovať ponorným mixérom. Pridať vo vode rozmiešaný Solamyl a jemne povariť, kým poleva nezhustne. Polevu nechať mierne vychladnúť a následne ňou poliať už vychladnutý cheesecake. Ozdobiť čerstvými malinami podľa vlastného vkusu.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu