Vianočný gaštanový peň
Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 21. decembra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 21. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Piškótové cesto: Oddelíme bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme dotuha a žĺtky vymiešame s cukrom do peny. K bielkovému snehu pridáme žĺtkovú penu, múku, kakao a prášok do pečiva. Opatrne premiešame.
- 2
Plech (40x 30 cm) vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.
- 3
Krém: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme. Nakoniec primiešame gaštanové pyré.
- 4
Vychladnuté cesto potrieme krémom (časť krému si odložíme) a zrolujeme. Povrch rolády potrieme zvyšným krémom, do ktorého sme pridali trošku kakaa, aby bol hnedý.
- 5
Peň môžeme rôzne ozdobiť, napríklad hríbikmi zo snehových pusiniek, čučoriedkami, mletými pistáciami.
Tiež gaštanová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu