Gaštanová roláda
Gaštanová roláda

Vianočný gaštanový peň

Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 21. decembra 2021
Vianočný gaštanový peň
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
2 PL
1/2 bal.
Krém:
500 g
250 ml
5 PL
500 g
 (do krému navrch)




Postup

  1. 1

    Piškótové cesto: Oddelíme bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme dotuha a žĺtky vymiešame s cukrom do peny. K bielkovému snehu pridáme žĺtkovú penu, múku, kakao a prášok do pečiva. Opatrne premiešame.

  2. 2

    Plech (40x 30 cm) vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Krém: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme. Nakoniec primiešame gaštanové pyré.

  4. 4

    Vychladnuté cesto potrieme krémom (časť krému si odložíme) a zrolujeme. Povrch rolády potrieme zvyšným krémom, do ktorého sme pridali trošku kakaa, aby bol hnedý.

  5. 5

    Peň môžeme rôzne ozdobiť, napríklad hríbikmi zo snehových pusiniek, čučoriedkami, mletými pistáciami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia