Pečené nanuky
Pečené nanuky

Pečené nanuky

Natacha Pacal
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 22. decembra 2021
Pečené nanuky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Pečené nanuky sú obľúbeným dezertom mojich detí. Prečo? Sú hravé, jednoduché na prípravu – keďže si pomáhajú nátierkou alebo praliné od maminy – a sú pastvou pre oči. Deti si ich zvyknú hocičím posypať a tešia sa, akí sú cukrári.

20 minút
na 160 °C

Suroviny

65 g
100 g
30 g
4 g
80 g
1 ks
podľa chuti
80 g (oriešková)
Na namáčanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suché ingrediencie premiešame metličkou. Počas miešania pridáme vajíčko, mlieko a vanilku. Cesto nalejeme do vymastenej a pomúčenej silikónovej formy. Pečieme s ventilátorom pri 160 °C asi 20 minút.

  2. 2

    230 g upečeného cesta pomrvíme na drobné kúsky a pomiešame s 80 g kvalitnej nátierky. Akú si vyberiete, závisí od vašich preferencií. Hotovou zmesou naplníme nanukové formy. Na záver do nanukov zapichneme paličky a necháme v chlade poriadne stuhnúť.

  3. 3

    Roztopíme čokoládu, ktorú nalejeme do širšieho pohára, a namáčame nanuky „dole hlavou“. Nanuky musia byť celé ponorené, takže potrebujeme dostatok čokolády. Ukladáme ich na papier na pečenie a necháme tam do úplného stuhnutia. Ak ich chceme niečím dekorovať alebo posypať, tak ihneď po namočení. Na stuhnutú čokoládu sa už nič neprichytí.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha