Pečené nanuky
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 22. decembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Pečené nanuky sú obľúbeným dezertom mojich detí. Prečo? Sú hravé, jednoduché na prípravu – keďže si pomáhajú nátierkou alebo praliné od maminy – a sú Zobraziť celý popisPečené nanuky sú obľúbeným dezertom mojich detí. Prečo? Sú hravé, jednoduché na prípravu – keďže si pomáhajú nátierkou alebo praliné od maminy – a sú pastvou pre oči. Deti si ich zvyknú hocičím posypať a tešia sa, akí sú cukrári.
na 160 °C
Postup
-
1
Suché ingrediencie premiešame metličkou. Počas miešania pridáme vajíčko, mlieko a vanilku. Cesto nalejeme do vymastenej a pomúčenej silikónovej formy. Pečieme s ventilátorom pri 160 °C asi 20 minút.
- 2
230 g upečeného cesta pomrvíme na drobné kúsky a pomiešame s 80 g kvalitnej nátierky. Akú si vyberiete, závisí od vašich preferencií. Hotovou zmesou naplníme nanukové formy. Na záver do nanukov zapichneme paličky a necháme v chlade poriadne stuhnúť.
- 3
Roztopíme čokoládu, ktorú nalejeme do širšieho pohára, a namáčame nanuky „dole hlavou“. Nanuky musia byť celé ponorené, takže potrebujeme dostatok čokolády. Ukladáme ich na papier na pečenie a necháme tam do úplného stuhnutia. Ak ich chceme niečím dekorovať alebo posypať, tak ihneď po namočení. Na stuhnutú čokoládu sa už nič neprichytí.
Tiež nanuky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu