Makové drobné pečivo
Makové drobné pečivo

Makové kolieska s citrónovým krémom

navardaco - fotkanavardaco, 20. decembra 2021
Makové kolieska s citrónovým krémom
Foto: navardaco
35 ks
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
250 g
250 g
1 ks
1 bal.
250 g mletý
130 g
Plnka:
1 bal.
2 dcl
125 g
125 g
z 1/2 citróna
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť aspoň pol hodiny.

  2. 2

    Následne cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 centimetra a vykrajujeme kolieska, ktoré pečieme aspoň 15 minút pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    Príprava krému: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Medzi tým ako vychladne, vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, potom pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a studený puding.

    Makové kolieska s citrónovým krémom - obrázok 3
  4. 4

    Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a plníme (spájame) ním upečené kolieska. Na záver môžeme vrch ozdobiť citrónovou polevou.

Diskusia k receptu

martakv
Zdravím, chcem sa spýtať, či je recept v poriadku, 750 g múky sa mi zdá trochu veľa. Vďaka za odpoveď, inak sa mi recept páči, mak a citrón je dobrá kombinácia.
1x arles




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia