Makové kolieska s citrónovým krémom
Foto: navardaco
35 ks
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
750 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
250 g mletý |
|
130 g |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
2 dcl |
|
125 g |
|
125 g |
|
z 1/2 citróna |
|
z 1/2 citróna |
|
Postup
-
1
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť aspoň pol hodiny.
- 2
Následne cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 centimetra a vykrajujeme kolieska, ktoré pečieme aspoň 15 minút pri teplote 180 stupňov.
- 3
Príprava krému: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Medzi tým ako vychladne, vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, potom pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a studený puding.
- 4
Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a plníme (spájame) ním upečené kolieska. Na záver môžeme vrch ozdobiť citrónovou polevou.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano pouzili sme také množstvo múky, ako je uvedené :)