Kysnutý makový závin
Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 20. decembra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 20. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2 záviny
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
40 g |
|
400 ml |
|
50 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
Plnka: | |
500 g mletý |
|
300 ml horúce |
|
6-8 PL |
|
z 1 bio citróna |
|
Postup
-
1
Do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a primiešame droždie. Necháme vzísť kvások.
- 2
Múku, zvyšný cukor a žĺtky dáme do robota, pridáme kvások a začneme miesiť. Počas miesenia pridávame po malých dávkach maslo. Miesime asi 10 minút. Cesto necháme 40 minút vykysnúť.
- 3
Medzitým urobíme plnku. K mletému maku pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a cukor, zalejeme horúcim mliekom a zamiešame.
- 4
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých pripravíme 2 záviny. Rozvaľkáme, potrieme makovou plnkou a zrolujeme. Záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
Tiež makový závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu