Vianočná torta
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 22. decembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
štipka |
|
120 g |
|
60 g |
|
24 g |
|
1/4 ČL |
|
110 g |
|
Krém na plnenie: | |
170 g |
|
100 g |
|
80 g |
|
260 g |
|
podľa chuti |
|
podľa výberu |
|
Krém na natretie torty: | |
130 g |
|
80 g |
|
60 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Celé vajíčka so štipkou soli vyšľaháme, pridáme cukor a znovu šľaháme. Primiešame olej. Do hustej peny zľahka primiešame preosiate sypké suroviny. Cesto nalejeme do formy (ráfiku) s priemerom 16 cm. Pečieme pri 170 °C asi 35 minút.
- 2
Krém na plnenie: Všetky ingrediencie spolu vymiešame, aby vznikol hladký krém.
- 3
Vychladnutý korpus prekrojíme na 3 rovnomerné pláty. Pláty natrieme krémom, na ktorý poukladáme ľubovoľné ovocie. Tortu zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať. Môžeme ju trošku zaťažiť, napríklad jedným maslom, ktoré na ňu položíme.
- 4
Krém na natretie torty: Všetky ingrediencie spolu vymiešame, aby vznikol hladký krém.
- 5
Z torty odstránime fóliu, krém rovnomerne nanesieme na vrch a boky torty. Ideálne na tortovom otočnom stojane pomocou správneho náradia. Ozdobíme ľubovoľne – podľa vlastnej fantázie.
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu