Vianočná torta

Natacha Pacal
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 22. decembra 2021
Vianočná torta
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
štipka
120 g
60 g
24 g
1/4 ČL
110 g
Krém na plnenie:
170 g
100 g
80 g
260 g
podľa chuti
podľa výberu
Krém na natretie torty:
130 g
80 g
60 g
200 g




Postup

  1. 1

    Celé vajíčka so štipkou soli vyšľaháme, pridáme cukor a znovu šľaháme. Primiešame olej. Do hustej peny zľahka primiešame preosiate sypké suroviny. Cesto nalejeme do formy (ráfiku) s priemerom 16 cm. Pečieme pri 170 °C asi 35 minút.

  2. 2

    Krém na plnenie: Všetky ingrediencie spolu vymiešame, aby vznikol hladký krém.

  3. 3

    Vychladnutý korpus prekrojíme na 3 rovnomerné pláty. Pláty natrieme krémom, na ktorý poukladáme ľubovoľné ovocie. Tortu zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať. Môžeme ju trošku zaťažiť, napríklad jedným maslom, ktoré na ňu položíme.

  4. 4

    Krém na natretie torty: Všetky ingrediencie spolu vymiešame, aby vznikol hladký krém.

  5. 5

    Z torty odstránime fóliu, krém rovnomerne nanesieme na vrch a boky torty. Ideálne na tortovom otočnom stojane pomocou správneho náradia. Ozdobíme ľubovoľne – podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia