Májové cestoviny
Nájsť objavný recept a ešte k tomu zaujímavý názov nie je ľahké, preto sa o to...
Medvedie pesto
O cesnaku medveďom som napísal viac do diskusie, ale aby sa postup na pesto z jeho...
Bryndza - domáca príprava v cudzine aj na Slovensku
Priamo na vareche je zopár postupov na domácu prípravu bryndze. Ten ktorý uvediem ďalej je len...
Zvyšková kuchyňa č. 2 - hydinová paštéta
Občas je ťažké variť, hlavne pre nežnejšiu časť populácie. Konštatujem ako fakt, že v...
Zvyšková kuchyňa č. 1 - mäsové guľky
Pri varení nám často vznikajú rôzne zvyšky, ktoré sa často dajú výhodne a prekvapivo aj chutne...
Medvedí závin
Nie, nebojte sa, nemusíte ísť duriť nedospatého medveďa z brlohu. Pozývam vás na návštevu...
Plov / pilaf
Možnosť ochutnať plov sa mi prvý raz naskytla v Taškente, mnoho rokov naspäť. A hneď...
Baranie stehno podľa Louisa
Inšpiráciou receptu bolo diviačie stehno na šípkovej omáčke, ktoré pripravil Louis. Pri diviačom stehne iste...
Ružičkový kel jednoducho a chutne
Určite nie som vegetarián, ale je viacero druhov zeleniny a spôsobov jej úprav, ktoré môžem...
Husokačka pečená
Husokačka sa stáva v našich končinách známejšou položkou, ako keď som ju prvý krát používal niekedy...
Mentálne vyrovnaný tatarák
Opäť jeden z historicky datovaných receptov prvý krát zverejnený v čase vrcholiaceho BSE - "choroby šialených kráv"....
Žúrový šalát
Šalát som prvý krát ochutnal u jednej kamarátky (ahoj Miriam!) a odvtedy sa dožil viacerých opakovaní...
Údený kapor
Ryby mám rád, ale pokiaľ ide o kapra, som schopný dať pred ním prednosť aj...
Kltkov nakladaný syr
Nastal čas krátkych dní a dlhých večerov a ľudia sa zhromažďujú a rozprávajú. A popri tom...
Sečka 7 (musli)
Možno si niekto z pamätníkov spomenie na produkt "granola" z dôb neskorých rokov osemdesiatych. Dnes ho...
Kašľajúca paštéta
Recept som spísal v čase, keď boli noviny plné vtáčej chrípky a japoncov s rúškami na...
Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.
Pečeňovky (klasické)
Recep je prevzatý z knihy Jozefa Ďuríka Domáci údenár. Uvádza ho pod názvom pečeňová saláma ale...
Jemný baraní guláš
Baranina je skvelé mäso, a pokiaľ máte dobrého mäsiara, nemusíte sa báť ani niektorými často...
Jogurtová pochúťka
Jogurt je celkom široko používaný a obľúbený v mnohých variáciách. Stále však nedokážeme doceniť využitie jeho...
Rolovaná džigerica
Jednoduché ale chutné srbské (juhoslovanské) jedlo, vhodné ako hlavný chod alebo ako malé zahryznutie. S...