Azda každý ich pozná, ale veľmi jednoducho sa dajú aj pripraviť. V predvianočno - vianočnom čase možno nezaujmú, ale sú príjemnou cukrovinkou na turistiku, Zobraziť celý popisAzda každý ich pozná, ale veľmi jednoducho sa dajú aj pripraviť. V predvianočno - vianočnom čase možno nezaujmú, ale sú príjemnou cukrovinkou na turistiku, či len na maškrtenie. Jedine pozor na prácu s horúcou hmotou - môže nepríjemne popáliť.
príprava
Postup
-
1
Všetky suroviny v kastróli s dobrým dnom zmiešame a zohrievame do bublania a miešame a miešame. Určite nevolíme pískajúci kastról (s dvojitým dnom), ktorý hoci neprihorí, tak by nám svojím dlhým pískaním hluchotu privodil.
- 2
Miešame aspoň 30 minút od začiatku bublania - v zmesi prítomný cukor má začať karamelizovať a hnednúť. Keď dospeje do požadovaného odtieňu (približne bielej kávy), tak proces končí (podľa variča a kastróla môže byť viac alebo menej ako 30 minút).
- 3
Vymiešanú hmotu vylejeme na studený plech, studený plech vystlaný hrubším alobalom alebo pečiacim papierom, mokrú drevenú dosku, mokrú kamennú dosku... proste na príhodný rovný povrch, z ktorého hmotu následne ľahko zlúpneme.
- 4
Na polceste k stuhnutiu môžeme nožom spraviť lámacie línie. Počkáme až stuhne a polámeme na požívateľné tvary. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a všetci sú spokojní :-)