
Linecké kolieska
Múku a cukor preosejeme cez sitko, pridáme zmäknuté maslo a žĺtok, vypracujeme cesto. Dáme...

Bryndzové pirohy
Zemiaky (560 g) uvaríme v šupke domäkka. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame najemno alebo prelisujeme, odoberieme...

Pečené kuracie krídla
Do misy dáme krídla, koreniny a trochu oleja, premiešame. Na plech dáme mastný papier...

Karfiolové placky
Karfiol očistený od listov varíme celý vo vode 10 - 12 minút, scedíme. Vychladnutý karfiol...

Hovädzia gulášová polievka
Mäso pokrájame na kocky, mrkvu na kolieska, paradajky a papriku na pásiky a cibuľu nadrobno....

Biely chlieb
Zmiešame asi tretinu vlažnej vody, droždie a ½ lyžičky múky, prikryté necháme kysnúť asi 10...

Cviklová nátierka
Cviklu uvaríme domäkka. Vychladnutú ošúpeme, postrúhame na jemné rezance a vyžmýkame. Do receptu použijeme...