
Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...

Plnená paprika na poľský spôsob
Tento recept mi dal poľský kolega, keď sme pracovali ešte v Nemecku, vyzerá a aj...

Pečené zemiaky pre @sovku a ...
Tieto zemiaky boli vykopané v sobotu a v nedeľu sme si pochutnávali s návštevou. Poznajú moje zaľúbenie...

Lasagne na sladko s ovocím
Lasagne predvaríme podľa návodu v osolenej vode. Žĺtky vymiešame s cukrom, vmiešame tvaroh a primiešame tuhý...

Zapečená domáca vínna klobása
Vinnou klobásu si doma děláme sami (viz rec. http://varecha. pravda. sk/recepty/domaca-vinna-klobasa-fotorecept/12520-pouzi. html) Smažíme ji jako mleté řízky,...

Zapečená brokolica s vajcom
Keďže mám veľmi rada zeleninu, hľadala som niečo chutné na večeru. Na internete bol recept...

Kuracie medailóniky s marhuľami
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame z neho medailóniky, osolíme ich, z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji a...

Hot Dog na taliansky spôsob
Hot Dog nemusí byť len to, čo kúpite v stánku na stanici, dá sa to...

Karfiolový nákyp
Karfiol často pripravujem v rôznej podobe. Naposledy som ho urobila zapečený s taveným syrom.

Cestoviny linguine zapečené so slivkovým lekvárom
Veľarazy si v obchode musím „lámať“ hlavu nad prikázaniami, čo mi bolo nariadené nakúpiť. Ale...

Zapekané korytnačky
Zaujali ma recepty v hlinenych kvetináčkoch, aj korytnačky ahlavne výťazný recep do kelu s bravčovým-tak kuchyna patrila...

Zapekaný karfiol s dubákmi a parmezánom
Nie je to síce práve zdravé jedlo, ale veľmi chutné, voňavé a rýchle :-) Recept pridávam...

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie
inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D

Takmer toskánska cukina
Netuším, odkiaľ tento recept pochádza, ale mne svojimi vôňami pripomína Toskánsko. Teraz v let...

Filety s pórom v syrovej omáčke
ja som pon prakticky prisla ako sa hovori "kura k zrnu". , ale hned ma zaujal svojou...

Pečený gnocchi vegan balíček
Konečne víkend a troška čas experimentovať s receptami... v časopise Food som objavila recept na gnocchi pečené...

Všeličo s chrenom
Tu je odpoveď, že čo som to zapekal. Dôležité je použiť veľa chrenu!.

Roládky z pangasia
Nakoľko z dnešného bicyklovania kvôli počasiu nebolo nič, aspoň som sa realizovala v kuchyni...

Zapekané bataty s mletým hovädzím mäsom
Nemusíte sa obávať, že z batatov bude toto jedlo sladkasté. Mäso, špenát a chrumkavá...

Posolské tajomstvo
Mäso pokrájame na rezne. V pôvodnom recepte je uvedené mäso z hov. sviečkovej, no môže sa...

Zvyšok obeda transformovaný do rýchlej večere
Zvyšok pečeného mäsa nakrajame na malé kusky spolu so starším pečivom, dame do misy, osolíme,...

Zapekané tvarohové palacinky
Tieto palacinky sú samý tvaroh, je v ceste aj v plnke. Takže sýty sladký obed...

Zapekané zemiaky so šunkou a tvarohom
Ošúpane zemiaky nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode a ukladáme do maslom vymazanej zapekacej misy....

Arménsky šalát, zelenina s jablkovými čipsami a jogoplacky podľa sestier Heribanových
Sestry Heribanové sú najlepšími priateľkami a trávia spolu veľa času. Začali variť už v štrnástich rokoch....

Hovädzie zapekané s baklažánom a mozzarelou
Tento recept som si vlastne vymyslela sama z toho čo sme mali doma a som spokojna:)