Foto: pusta
Nie je to síce práve zdravé jedlo, ale veľmi chutné, voňavé a rýchle :-) Recept pridávam pre milovníkov karfiolu a dubákov.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistený karfiol som rozobrala na ružičky, umyla a dala variť do vriacej osolenej vody, varila som ho len 7 - 8 minút, aby zostal na skus - al dente, to stačí, lebo ešte sa bude zapekať
-
2
Potom som karfiol scedila a nechala odkvapkať z vody.
-
3
Spodok pekáčika som vyliala tenkou vrstvou oleja, na ktorý som rozložila ružičky karfiolu.
-
4
Do misky som rozklepla dve vajcia, osolila som ich,...
-
5
...pridala som kyslú smotanu a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
6
Postrúhala som na jemno Parmigiano Reggiano.
-
7
Do rozmiešanej smotanovo-vaječnej zmesi som pridala čerstvo posekanú petržlenovú vňať,....
-
8
...postrúhaný syr,...
-
9
...všetko som znovu dobre premiešala a zálievka na karfiol bola hotová.
-
10
Pokrájala som domácu údenú slaninku na kocky, mäsitá je do tohoto jedla najlepšia.
-
11
Na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu a slaninu.
-
12
Pripravila som si dubáky, ktoré som predtým namočila na 30 minút do teplej vody.
-
13
Dubáky som pridala aj s vodou, v ktorej boli namočené k orestovanej cibuli a dusila som ich do mäkka, kým sa neodparila všetka tekutina.
-
14
Rozložila som dubákovú zmes na povrch karfiolu...
-
15
...a zaliala smotanovo-syrovou zálievkou.
-
16
Piekla som v trúbe 30 minút pri teplote 180 stupňov, kým sa na povrchu pekná zlato-hnedá kôrčička.
-
17
Rozdelila som ešte teplé na taniere a podávala som s novými zemiakmi na petržlene. Je to rýchle veľmi chutné a výdatné jedlo.
dakujem ti za uznanie.
teší ma, že tebe sa recept popačuje, tak ako je, so všetkým, čo tam má byť :-)
dakujem za ocenenie.
dakujem za pochvalu.
"Nie je nezdravé jedlo, je len nezdravé množstvo"
môže to byť veľmi chutné .-)
šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha veľmi uznávam, skláňam sa pred jeho kuchárskym umením.
dakujem za pochvalu.
A @pusta toto si teraz neber osobne, ja viem, že Ty vieš :) ... myslím na "naslovovzatých odborníkov" :)
pochopila som správne:-)
súhlasím.
Sobotný obed ako vyšitý!!!
dakujem za správu.
dakujem.