Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou.

lia66 - fotkalia66, 20. januára 2012
Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou.
Foto: lia66

Zas som vymýšľala-občas, keď mám málo práce(hi, hi), tak si jej trošku naložím-hlavne v kuchyni...to je moje hobby..."klasické" šunkafleky sa mi zdali fádne, a Zobraziť celý popisZas som vymýšľala-občas, keď mám málo práce(hi, hi), tak si jej trošku naložím-hlavne v kuchyni...to je moje hobby..."klasické" šunkafleky sa mi zdali fádne, a tak z toho vzišlo toto.

60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 sáčok
podľa chuti-ale nemusí byť , poprípade masko z polievočky, čo nám ostane
1 sáčok (hrášok, brokolica, mrkva, kukurica)
cca 5ks
1ks
1ks
cca 1dcl
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podĺa potreby ...alebo to, čo máte
hódne




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a dáme na plech jemne vymastený kačacou masťou...vždy, aj pri takýchto zapečených receptoch používam papier na pečenie(naozaj sa netreba báť-ide to aj pri takýchto pokrmoch, nie len pri koláčoch), ale keďže mám ešte hodne kačacej masti od svokry, tak som použila ju...okoreníme a osolíme podľa chuti.

    Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou. - obrázok 1
  2. 2

    Mrazenú zeleninu rozsypeme na cestoviny-tu som sa trošku zahrala na popolušku(náš mladší zeleninku ešte celú nepapá, tak som ju zmixovala)a potriedila-neviem, ako by to vyzeralo, keby som to zmixovala celé?...hrášok s brokolicou som mixovala spolu, mrkvu a kukuricu zvlášť a tieto zmesi som rozsypala na cestoviny.

    Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou. - obrázok 2
  3. 3

    Nato som rozsypala šunku, a keďže som jej nemala dosť, tak som pridala zbytok maska, čo mi ostal z kuracej polievky.

    Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou. - obrázok 3
  4. 4

    Na vrch som uložila na jemno postrúhané zemiaky(páperie), a keďže som si nestihla pripraviť "nálev", tak aby mi nestmavli, tak som ich jemne potrela poch.smotanou...ale ak si to pripravíte predom, tak potrieť netreba.

    Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou. - obrázok 4
  5. 5

    Z poch.smotany, mlieka, vajíčka a pretlačeného cesnaku spravíme "nálev"...okoreníme a osolíme podľa chuti...popicháme vidličkou, aby sa dostal všade.

    Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou. - obrázok 5
  6. 6

    Dáme do vyhriatej rúry na cca 180st-pečieme cca hodinu...ak sa nám prichytáva vrch a vnútrajšok ešte nie je upečený, tak prikryjeme alobalom a dopečieme...očistíme hódne cibule a nakrájame na mesiačiky...na kačacej masti upečieme "do čierna"-aby nám cibuľa neskaramelizovala a ostala "chrumkavá", tak ju pri pečení posolíme.

    Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou. - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení nakrájame, dáme na tanier a posypeme opečenou cibuľkou...dobrú chuť vám želám.

    Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou. - obrázok 7

Diskusia k receptu

anina43
Všetky suroviny v tomto jedle mám rada, zaujímavý postup, ja by som obišla mixovanie zeleniny keďže nemám malé detičky, určite vyskúšam, zdá sa, že nákyp bude super aj za studena napr. s cvikľou, kyslou kapustou alebo čalamádou
hubata
Mladší syn má koľko - keď síce papá kačaciu masť, ale mu mixuješ zeleninu? Aby sa z toho nestal zlozvyk, radšej mu ju potlač vidličkou, lebo potom až by ju mal kúsať - tak povie že ju nechce.
Mne by sa tento recept páčil s jedným druhom zeleniny napr. len s brokolicou, alebo s cuketou. Stojí za vyskúšanie.
betty21
krásne spracovaný recept, určite vynikajúci, KK
lia66
Ďakujem za komentíky... @hubata mladší syn má 15 mesiacov...to, že vyplúva celé kúsky zeleninky-hm, no a?...snáď ho nebudem nútiť-veď on sa naučí a mne to nerobí problém...inak, zmixované to síce je, ale nie úplne-nejaké kúsky tam boli...apropó, kačacia masť je dobrá aj na plúca-klasický starý recept...a ak si si všimla, tak jej tam išlo len jemne na potretie plechu-jemu som samozrejme cibuľu "na čierno" nedávala...inak spapá všetko-je to taký náš "hladomor"...takže, u neho sa nemusím báť, žeby mi nepapal...a starší tak isto-detičky mi papajú všetko ovocie(hlavne naše), aj zeleninku...len mladšiemu asi robí problém kukurica, hrášok a fazuľa, keď sú v "klasickom" stave-tak si trošku pomôžem:))
evanaaa
@lia66 , dobré jedenie na plechu, také sa aj mne páči, mávam aj kačaciu masť ä práve včera som ju vyhodila) ale mne po nejakom čase akoby potuchne alebo čo, raz som si tak pokazila váru, tak dám radšej bravčovú. Zeleninka sa dá obmieňať, ako volí aj @hubata. Zaujímavé ale s tou cibuľkou, ja ak chcem aby mi čím skôr zmäkla, tak ju hneď na začiatku posolím ( soľ viaže vodu) a ty zasa píšeš opak - aby bola chrumkavá. Ale prečo nechceš aby skaramelizovala, veď taká je dobrá,nie?
lia66
@evanaaa skaramelizovanú moc ee-lebo je nasladlá a ona potom aj tak "zvadne, zvlhne"...a toto som už dávno kdesi čítala, že keď sa posolí, tak sa tak nestane...kedysi som ju mierne "zaprášila" múkou, aby bola chrumkavá, ale zistila som, že tá soľ spraví to isté...áno, zeleninka môže byť podľa chuti...ešte sa mi nestalo, aby mi kačacia masť potuchla, ale pravdou je, že keď ju dostanem od svokry(čo nie je vždy-bývame 230km od nich), tak sa ju snažíme spotrebovať, čo najskôr...a ak jej mám náhodou viac, ako tieto vianoce(boli sme u nich a zabíjala hodne kačiek-zišlo sa nás u nich, ako hadov), tak som ju darovala a predala:))