Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou.
Foto: lia66
Zas som vymýšľala-občas, keď mám málo práce(hi, hi), tak si jej trošku naložím-hlavne v kuchyni...to je moje hobby..."klasické" šunkafleky sa mi zdali fádne, a Zobraziť celý popisZas som vymýšľala-občas, keď mám málo práce(hi, hi), tak si jej trošku naložím-hlavne v kuchyni...to je moje hobby..."klasické" šunkafleky sa mi zdali fádne, a tak z toho vzišlo toto.
na 180 °C
Suroviny
1 sáčok |
|
podľa chuti-ale nemusí byť , poprípade masko z polievočky, čo nám ostane |
|
1 sáčok (hrášok, brokolica, mrkva, kukurica) |
|
cca 5ks |
|
1ks |
|
1ks |
|
cca 1dcl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podĺa potreby ...alebo to, čo máte |
|
hódne |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a dáme na plech jemne vymastený kačacou masťou...vždy, aj pri takýchto zapečených receptoch používam papier na pečenie(naozaj sa netreba báť-ide to aj pri takýchto pokrmoch, nie len pri koláčoch), ale keďže mám ešte hodne kačacej masti od svokry, tak som použila ju...okoreníme a osolíme podľa chuti.
-
2
Mrazenú zeleninu rozsypeme na cestoviny-tu som sa trošku zahrala na popolušku(náš mladší zeleninku ešte celú nepapá, tak som ju zmixovala)a potriedila-neviem, ako by to vyzeralo, keby som to zmixovala celé?...hrášok s brokolicou som mixovala spolu, mrkvu a kukuricu zvlášť a tieto zmesi som rozsypala na cestoviny.
-
3
Nato som rozsypala šunku, a keďže som jej nemala dosť, tak som pridala zbytok maska, čo mi ostal z kuracej polievky.
-
4
Na vrch som uložila na jemno postrúhané zemiaky(páperie), a keďže som si nestihla pripraviť "nálev", tak aby mi nestmavli, tak som ich jemne potrela poch.smotanou...ale ak si to pripravíte predom, tak potrieť netreba.
-
5
Z poch.smotany, mlieka, vajíčka a pretlačeného cesnaku spravíme "nálev"...okoreníme a osolíme podľa chuti...popicháme vidličkou, aby sa dostal všade.
-
6
Dáme do vyhriatej rúry na cca 180st-pečieme cca hodinu...ak sa nám prichytáva vrch a vnútrajšok ešte nie je upečený, tak prikryjeme alobalom a dopečieme...očistíme hódne cibule a nakrájame na mesiačiky...na kačacej masti upečieme "do čierna"-aby nám cibuľa neskaramelizovala a ostala "chrumkavá", tak ju pri pečení posolíme.
-
7
Po upečení nakrájame, dáme na tanier a posypeme opečenou cibuľkou...dobrú chuť vám želám.
Mne by sa tento recept páčil s jedným druhom zeleniny napr. len s brokolicou, alebo s cuketou. Stojí za vyskúšanie.