Kurča Ratatouille

evarodna - bez fotkyevarodna, 27. januára 2012
Kurča Ratatouille
Foto: evarodna

Tento recept zvyknem pripravovať v lete, keď je sezóna tekvíc, cukín, paprík a paradajok. No, nedávno som v obchode objavila mrazenú zmes zeleniny Ratatouille, tak Zobraziť celý popisTento recept zvyknem pripravovať v lete, keď je sezóna tekvíc, cukín, paprík a paradajok. No, nedávno som v obchode objavila mrazenú zmes zeleniny Ratatouille, tak som vyskúšala. Mala som na návšteve vnúčatá, tak ma táto rýchla príprava obeda potešila a deťom chutila.

5
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
300 g
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Kura rozporcujeme, posypeme grilovacím korením, sprudka opečieme na panvici.

    Kurča Ratatouille - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si mrazenú (alebo čerstvú) zeleninu Ratatouille.

    Kurča Ratatouille - obrázok 2
  3. 3

    Táto zeleninová zmes obsahovala aj koreniny a paradajkový pretlak. Preto som zmes rozohriala na panvici, paradajkový pretlak sa uvoľnil, zelenina sa od seba oddelila.

    Kurča Ratatouille - obrázok 3
  4. 4

    Opečené kuracie mäso som uložila do pekáča, zaliala zeleninovou zmesou a dala upiecť do trúby. Upečené mäsko som podávala s ryžou. Z čerstvej zeleniny má jedlo úplne odlišnú chuť, ale aj táto "rýchlovka" bola výborná.

    Kurča Ratatouille - obrázok 4

Diskusia k receptu

concord
Akú čerstvú zeleninu dávaš? Vyzerá to jedlé, chcem to skúsiť ale nies mrazenou.
evarodna
V lete používam papriku, paradajku, cukinu, tekvicu alebo patizón. Zeleninu osmahnem na panvici, zelenina pustí šťavu, tak je to fajn šťavnaté.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia