
Na morskom dne :-)
Dostala sa mi do rúk roztomilá knižka "Receptíky pre malých kuchárov" a po jej prelistovaní sa to...

Jarabinové (jeřabinové) pyré
Vše o jeřabinách http://www. ireceptar. cz/zahrada/uzitkova-zahrada/jerabiny-sladkoplodeho-jerabu-jsou-zdrave-a-lahodne/ . Zajímavé, poučné a hezké čtení o těchto krásných, ...

Tuniak - rýchlo a jednoducho
Som chlap, rád varím ale nie vždy nato mám čas. Toto je jeden z prípadov,...

Perkelt á la čárda
Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.

Guláš
Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej opražíme na kocky nakrájanu krkovičku, osolime okoreníme a prídame mletu papriku....

Hríbovica s údeným mäsom
Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané údené mäso, opečieme, zalejeme mäsovým vývarom...

Syrový šalát so šunkou a hroznom
Jeden z najlepších šalátov, aký som kedy jedla. Mal obrovský úspech. Vyzerá, že...

Medové muffinky s čučoriedkami
Tieto mufiny nie su velmi sladke, namiesto cukru ide do nich med.

Bazová marmeláda
V mojej písanke som natrafila na bazovú marmeládu, záujem o recept mala ancicka, posielam ho, hádam...

Dip zo sušených paradajok
Teraz pred sviatkami sa to moze niekomu hodit. Moze sa podavat s chipsami, alebo surovou...

Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Cviklu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na tanieri prekladáme...

Nutella koláčik
Ak milujete kombináciu nutelly, banánu a tvarohu, určite ho skúste. Doma sa zjedol okamžite...

Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...

Vianočná kapusta s údenym mäsom a zemiakmi
Pripravujem ho iba na Vianoce je to už naše tradičné jedlo.

Plnený hermelín
Tento recept varil Stefan Dvorsky v relacii Bez servitky pod nazvom "Plneny Ancias" je to mnamka ako...

Seitan s ryžou
Omáčka: Osmažíme cibuľku, pridáme seitan, šampiňony. KeĎ už bude všetko urobené, pidáme ostatné suroviny...

Londýnske košíčky
Originál recept sú Londýnske rezy, recept som našla kdesi na nejakom blogu. Prvý krát keď...

Pražené dubáky na vajcovo-petržlenovej omeletke
Že ešte huby rastú, som neverila. Pripravila som ich na cibuli a uložila na vajcovo-petržlenovú...

Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....

Vajcia v radostnej omáčke
Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej...

Morčacinka s pomarančami z parného hrnca
Mäsko vyklepeme, osolíme a ochutíme z každej strany.

Kaša zo sladkých zemiakov a asparagus s cibuľou
Nieje na tom nič zložité alebo nové ale je to veľmi príjemné a chutné jedľo na ľahký...

Hlávková kapusta s mäsom
Mäso nakrájané na rezance naložíme do zmesi zo sójovej omáčky, trochy vody, bielku a škrobovej...

Netradične tvarohový koláč
zaujimavy, netradicny recept, ktory moje dospele dcery miluju ked pridu na navstevu. Vklada sa...

Pastiersky rebierkový perkelt
Perkelt je z bravčových rebierok. úplne čerstvé som dostala od farmára. tento perkelt som...

Zapečená brokolica s vajcom
Keďže mám veľmi rada zeleninu, hľadala som niečo chutné na večeru. Na internete bol recept...

Rebierka v ríbezľovej marmeláde
Cesnak dobre popučte. Dajte do misy, pridajte marmeládu, soľ, korenie, ocot, ...

Limetkovo-zázvorový cheesecake
Kombinácia mletého zázvoru a limetkovej šťavy... Ginger lime cheesecake som plánovala piecť už dlhšie, takže...

Chutné minirožteky
Tento recept sme si obľúbili so sestrou. Obe ho robievame na Veľkú noc a na Vianoce....