Foto: chatarka
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do pevnej bielej peny. Postupne zašľaháme rozpustený tuk a postupne vmiešavame preosiatú múku s kypriacím práškom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 2
Krém: ¾ dávky mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor, strúhaný kokos , do zvyšného mlieka zapracujeme kukuričný škrob a vlejeme do hrnca s kokosom a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí vyšľaháme s 200g Hery maslová chuť na krém.
- 3
Vychladnutý piškot potrieme jahodovým džemom ( môžte použiť aj ribezľový podľa chuti) na to rozotrieme ¾ krému a zrolujeme. Zvyšný krém rozotrieme po povrchu celej rolády a posypeme kokosom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu