Kokosová roláda

chatarka - fotkachatarka, 10. januára 2015
Kokosová roláda
Foto: chatarka
15-20
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

4
200 g
100 g
200 g
1
200 g (ríbezľový)
Krém:
500 ml
100 g
120 g
40 g
200 g
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do pevnej bielej peny. Postupne zašľaháme rozpustený tuk a postupne vmiešavame preosiatú múku s kypriacím práškom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vložíme na 1 hodinu do chladničky.

  2. 2

    Krém: ¾ dávky mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor, strúhaný kokos , do zvyšného mlieka zapracujeme kukuričný škrob a vlejeme do hrnca s kokosom a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí vyšľaháme s 200g Hery maslová chuť na krém.

  3. 3

    Vychladnutý piškot potrieme jahodovým džemom ( môžte použiť aj ribezľový podľa chuti) na to rozotrieme ¾ krému a zrolujeme. Zvyšný krém rozotrieme po povrchu celej rolády a posypeme kokosom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mne sa tiež páči tento recept, len ja by som ho použila na rovný koláčik, a na krém by som vyskúšala kokosový puding, prípadne by som doň primiešala ešte trochu toho kokosu, ako to máš ty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia