dievčence, toto je skutočne výborný recept na kysnuté rožky, skutočne, roky ho robím a ako jediný recept na kysnuté aj vážim, iné od oka už, lenže škoda, že autorka ho tu hodila do pľacu, ako keby iba sama sebe na zapísanie do zošita, škoda !!!! cesto sa vymiesi s ingredianciami tak,ako napísala, ale mali by byť len žltka, bielka zostývajú na potretie a na kilo múky celý PDP, možno má iný recept, mierku mlieka je potrebné dodržať, ja osobne cesto nechávam podkysnúť, hoc viem, že niekto ani nenecháva, ja áno, musí byť hustejšie, je mastnejšie, pracuje sa s ním výborne, podkysnuté rozdelím, ja robím z pol kila múky, z tejto dávky rozdelím na 5 časti, každú časť vyváľkam do kruhu, pokrájam na trojuholníky, na širší koniec položím plnku, stočím, ukladám na plech a na plechu, ja zas len osobne a skutočne sa to vyplatí, odskúšané veľa krát, nechávam kysnúť hodinu už na plechu zatočené rožky, tretí plech je aj hodinu aj pol a tie bývajú naj... pred pečením priamo pred vložením do rúry, sa potierajú bielkom, vydržia šťavnaté, mäkké aj niekoľko dní . Tu je správny recept , rozpočítaný na pol kila, varecha.pravda.sk/recepty/vynikajuce-krehke-rozteky-fotor...
Diskusia k receptu