Foto: izabella929
Dnešný obed som pripravila z kuracích stehien, ktoré som spojila so slivkami. Recept pochádza z Maďarsko- Rumunského územia, ktoré sa nazýva Erdély, čo v preklade Zobraziť celý popisDnešný obed som pripravila z kuracích stehien, ktoré som spojila so slivkami. Recept pochádza z Maďarsko- Rumunského územia, ktoré sa nazýva Erdély, čo v preklade znamená Transylvánia.Tam je pod názvom Statkárske kurča na slivkách.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pokiaľ by ste chceli vyskúšat tento recept, doporučujem použiť biele slivky. Moje červené zafarbili šťavu na ružovo. Tak som si ich najprv umyla a utrela do sucha.
-
2
Na panvici som nechala roztopiť maslo a kuracinu som opiekla zo všetkých strán.
-
3
Do výpeku som pridala trošku masla a pridala som slivky, ktoré som tiež opiekla.
-
4
Výpek som vyliala do rajnice a pridala som nakrájanú cibuľu.
-
5
Pridala som štipku červenej mletej papriky a podliala zeleninovým vývarom. Vložila som kuracinu. Osolila, okorenila, pridala som tymián a varila do mäkka.
-
6
Keď bola kuracina uvarená, pridala som slivky. V troške vody som rozmiešala zemiakový škrob a pridala som ho k mäsu. Potrebuje iba chvíľku nechať zovrieť a hneď pridať smotanu. Znova som nechala prejsť varom a obed je hotový.
-
7
Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu. K tomuto jedlu, keďže je to kurací paprikáš sa najlepšie hodí cestovina. Ja som urobila domáce nokerle.
-
8
Hotový obed som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.
❤