
Jemné buchty
Tieto buchty sú u nás veľmi obľúbené. Cesto je krehké, aj na druhý deň chutia...

Fánky tety Alenky
Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, víno je ideálne pridávať postupne, koľko cesto pojme. Necháme...

Veterné mlyny
Pripravíme si tvarohovú plnku - tvaroh pretrieme so žĺtkom, pridáme vanilínový a kryštálový cukor, zlatý...

Fionine očká
keďže sa nám "zjarnieva" tak sme si urobili takéto farebné jednohňupky :) a navyše @zitar chcela niečo aj...

Vajíčkovo-jogurtová nátierka so slaninou
Niet nad doma pripravenú nátierku, jednoducho nátierky milujeme. U mäsiara som natrafila na tak úžasnú...

Marcipánovo-orechová torta s čokoládou a Amaretto
K tejto torte ma inspirovali Ola111 a Saluss, (dakujem vam:)) ja som si ju prisposobila podla...

Bezlepkové keksíky Špekulacius
Vždy sa zíde mať po ruke dobrý recept na rýchle keksíky, ktoré viete dopredu napiecť a...

Sójové (diétne) hamburgery
Nemá to síce nič s pravými americkými hamburgermi, ktoré sú plnené obrovským hovädzím mäsom a dokonca...

Bryndzový trhanec
Už roky som nerobila lokše, vždy som sa hrozila toho smradu zhorenej múky na šporákovej platničke....

Skoro konfit
Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...

Moja veľkonočná briošková paska
Z uvedených ingrediencií vymiesime cesto. Je dôležite cesto poriadne miesiť aspoň 20 minút. Na to...

Kuracie prsia na chrumkavej zelenine
Šťavnaté kuracie prsia opečené na troche čili oleja ochutené provensálskou zmesou byliniek, podávané na chrumkavej koreňovej...

Brokolica so syrovou omáčkou
Umytú a nakrájanú brokolicu dáme napariť v naparovacom hrnci alebo v mikrovlnnej rúre.

Kurča na plzenský spôsob
Kurča umyjeme, rozporciujeme a usušíme. Zo všetkých strán opražíme na rozohriatej masti.

Jahňacie kotletky s tlačenými zemiakmi a tymianovým demi glace
Jahňací hrebienok odblaníme a dôkladne umyjeme. Je dobré nechať mäso pár hodín marinovať s olivovým olejom...

Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis)
Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale...

Polievka z údeného mäsa
Údené mäso konzervované soľou a dymom namočíme do vody, aby sa znížil obsah soli. Potom...

Hrušková torta aj na Vianoce
Tortovú formu vyložíme papierom. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkou do peny. Pridáme múku a...

Super placky
Moje obľúbené placky... Keď sa vám nechce strúhať zemiaky do placiek, nahraďte ich ovsenými vločkami.

Trená marcipánová bábovka
Na internete som podobný recept nenašla, tak pridávam a snáď Vám bude chutiť. Ak...

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...

Ananásová torta z jabĺk
Tento recept som čítala v dobrých novinách a prišiel mi byť fakt dobrý. Tým že je...

Škoricový chlebík
Toto je bezlepková alternatíva zaujímavého "chlebíka", ktorý je sladká chuťovka ku káve či čaju. Pôvodný...

Zapekanec s baklažánom a hlivou
Zapečené zemiaky s hlivou, baklažánom, vajíčkami a syrom - jedinečná pochúťka :))

Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...

České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom
S týmito roládkami som sa stretla pred rokmi v českej kuchyni, recept som upravila podľa seba....

Slané sezamové rožky
Tieto slané rohlíky sú výborne s masťou, čo so salámou, alebo aj k šalátom. Sú jemné a...

Ryžové rezance so šampiňónmi
Tento receptík sme s polovičkou vymysleli spoločne. Ja som povedala nápad a on pripravoval. A...

Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...

Bezlepkové odpaľované čokoládové venčeky
Venčeky a veterníky patria k najobľúbenejším zákuskom slovenských cukrární. Ak ste doteraz odolávali odpaľovanému cestu, ...

Párkové kvietočky
Moje deti si robievali párok v rohlíku. Rozrezali rohlík, natreli horčicou a kečupom, hodili...

Tekvicové cookies
Je sezóna tekvíc, takže skúšam všetko možné.