na 180 °C
Suroviny
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| 4 ks |
|
| 20 g |
|
| 2 PL |
|
| 1-2 PL |
|
| 80 g |
|
| 130 g |
|
| 1/2 ks |
|
|
|
|
| 400 ml |
|
| 70 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| 3 ks |
|
| 3 plátky |
|
|
|
|
| 500 ml |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia rozklepneme a bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh.
- 2
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme asi 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
- 3
Do mlieka zamiešame múku, uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme.
- 4
Banány ošúpeme, pokrájame na kocky a vmiešame do maslového krému. Nakoniec pridáme postrúhanú čokoládu a želatínu, vopred pripravenú podľa návodu na obale.
- 5
Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú podložku a odstránime papier. Na cesto natrieme najprv marhuľový džem, potom rovnomerne rozotrieme plnku.
- 6
Dobre vychladenú smotanu zmiešame so stužovačom a vyšľaháme dotuha. Šľahačku rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín do chladu
- 7
Potom koláč pokrájame na kocky a posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme kolieskami banánov a lístkami mäty.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu