Koláč s banánovou plnkou

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009
25 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
150 g
4 ks
20 g
2 PL
1-2 PL
80 g
130 g
1/2 ks
400 ml
70 g
100 g
100 g
30 g
3 ks
3 plátky
500 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia rozklepneme a bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme asi 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.

  3. 3

    Do mlieka zamiešame múku, uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme.

  4. 4

    Banány ošúpeme, pokrájame na kocky a vmiešame do maslového krému. Nakoniec pridáme postrúhanú čokoládu a želatínu, vopred pripravenú podľa návodu na obale.

  5. 5

    Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú podložku a odstránime papier. Na cesto natrieme najprv marhuľový džem, potom rovnomerne rozotrieme plnku.

  6. 6

    Dobre vychladenú smotanu zmiešame so stužovačom a vyšľaháme dotuha. Šľahačku rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín do chladu

  7. 7

    Potom koláč pokrájame na kocky a posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme kolieskami banánov a lístkami mäty.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: