Koláč s banánovou plnkou

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Vajcia rozklepneme a bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme asi 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.

  3. 3

    Do mlieka zamiešame múku, uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme.

  4. 4

    Banány ošúpeme, pokrájame na kocky a vmiešame do maslového krému. Nakoniec pridáme postrúhanú čokoládu a želatínu, vopred pripravenú podľa návodu na obale.

  5. 5

    Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú podložku a odstránime papier. Na cesto natrieme najprv marhuľový džem, potom rovnomerne rozotrieme plnku.

  6. 6

    Dobre vychladenú smotanu zmiešame so stužovačom a vyšľaháme dotuha. Šľahačku rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín do chladu

  7. 7

    Potom koláč pokrájame na kocky a posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme kolieskami banánov a lístkami mäty.

Diskusia k receptu

Vymazať
sucha
19.7.2011 banán do plnky sa mi nezdá najvhodnejší a myslím si že má nevýraznú chuť. Podľa mňa sú vhodnejšie jahody a ananás......

Zaujímavé video z archívu TV Varecha