Foto: elison
Túto totu som piekla mojej švagrine na 50- tku.Na cesto som použila recept z obľúbeného koláča, ktorý je šťavnatý a plnku som urobila Zobraziť celý popisTúto totu som piekla mojej švagrine na 50- tku.Na cesto som použila recept z obľúbeného koláča, ktorý je šťavnatý a plnku som urobila klasika-puding s maslom.....
príprava
na 160 °C
Suroviny
4 ks x 3 |
|
200 g x 3 |
|
200 g x 3 |
|
100 ml x 3 |
|
10 PL x 3 |
|
1 ks x 3 |
|
cca 1 dcl |
|
500 g |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
0,6 l x 2 |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
250 g x 2 |
|
podľa chuti na plnku |
|
Postup
-
1
Torta je pečená na plechu na koláče /cca 37 x 27 cm/ z toch plátov.Dva biele, jeden kakaový. Ja som pripravila najprv dva biele pláty a potom tretí, do ktorého som pridala kakao.Ale môžete vymiešať aj všetky tri pláty naraz....Piekla som v teplovzušnej rúre na 160 st cca 20 min. žltky vymiešame s cukrom do penista, pridáme postupne olej,vodu,múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry.
- 2
Cesto z rúry vyberiem, ja ho dávam na mokrú utierku, aby sa mi ľahšie odlepil papier z cesta, po chvíli utierku vyberiem a nechám cesto odýchnuť. Urobíme si plnku. Ja ju robím ako bežne na koláč, ale z dvojitej dávky, takže do 1,2 L mlieka dám 4 pudingy /najlepšie vanilkové/,kryštálový cukor a rozhabarkujeme, dáme variť za stáleho miešania na miernom ohni. Kedˇ sa puding uvarí, dám ho do misky na šľahanie, občas ho mixérom prešľahám, aby neostala kožka na povrchu a medzitým si vymiešam zmäknutú Heru s práškovým cukrom podľa chuti, do ktorej vmiešam puding./puding a Hera musia mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila./ Ja som pridala aj pomleté orechy.
- 3
Vychladnutý biely plát som natrela tenkou vrstvou sanquickom, a plnkou, na plnku som dala kakový plát potretý sunquickom a plnkou a ukončila som to bielym plátom, ktorý som natrela sunquickom a len tenkou vrstvou plnky.Nakoniec som tortu po krajoch zrezala tak, aby som mala rovné strany. Poťahovú hmotu som v rukách chvíľu prevaľovala, aby zmäkla vyvaľkala som ju na tenký plát. Pri vaľkaní som občas premerala strany, aby som ju mala vyvaľkanú na celý povrch torty aj boky.Potom som ju s pomocou druhého člena rodiny dala na povrch torty tak, aby som ju zakryla rovnomerne...Bola to "najťažšia" časť prípravy....Ozdobila som ešte vrch torty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu