Čokoládové guľôčky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 24. novembra 2010
Čokoládové guľôčky
Foto: droetker

Komerčný recept.

20 ks
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

Na cesto:
1 balenie
250 g, zmäknuté
2 PL, zarovnané
Na náplň:
100 g
2 PL
2 PL
 naložené v rume
Na ozdobu:
1 balíček
1 balíček




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame v mise ručne BB puding, maslo a cukor a vypracujeme hladké cesto. Uložíme na pol hodiny do chladničky.

  2. 2

    Na prípravu náplne ručne vymiešame maslo, cukor a rum dohladka. Cesto z chladničky rozdelíme na 20 kúskov a z každého vytvarujeme placku. Do stredu kávovou lyžičkou dáme kúsok náplne a višňu. Ručne tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v tmavom alebo pestrom zdobení. Až do podávania uložíme na chladné miesto.

  3. 3

    Tip: Namiesto višní môžeme použiť aj hrozienka naložené v rume.

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi pekné guľôčky.Vkusné,malé a také zákusky mám rada.
marianne69
Tieto gulocky robi moja mama.(trosku s inym postupom)Hovori im BB gulky :-))),dcera ich zboznuje a ani jedny vianoce sa bez nich nezaobidu.Akutat ich obalujeme len v kokose.
dorisa
Aj ja robím na Vianoce nepečené pečivká, guličky. Krásne sú.
danapa
su krasne na pohlad a urcite aj veeeeelmi dobre, a mam dalsi novy druh vianocneho peciva ☺ , ukladam do KK a urcite urobim
paveljrk
Je to recept z mojich detských rokov, na ktorý som už dávno zabudol.Srdečné ďakujem za pripomenutie a návrat späť do detstva a Vianoc.Vždy boli na vianočnom stole.
piczur
Ďakujem, mám nový recept na Vianoce. Každý rok okrem osvedčených receptov, pridávam vždy niečo nové. Tento rok vyskúšam poštekliť chuťové bunky mojim týmito guľôčkami.
sissi29
Vyzerajú nádherne. Cez víkend sa na ne chystáme. Ako dlho vydržia?
morenajea
už sú hotové, vyšlo mi 38 kusov v malých bonbónových košíčkoch. dala som aj višne v rume - dobrotka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia