Foto: lovemuffin
Malé nepečené tartaletky s mandľovo-piškótovým korpusom a večná kombinácia banán s čokoládou. Jednoduchý dezert, ktorý stihnete urobiť pre neočakávanú návštevu, či len tak keď Zobraziť celý popisMalé nepečené tartaletky s mandľovo-piškótovým korpusom a večná kombinácia banán s čokoládou. Jednoduchý dezert, ktorý stihnete urobiť pre neočakávanú návštevu, či len tak keď máte chuť na niečo sladké a nechce sa Vám vypekať. www.nikilovemuffin.blogspot.sk
porcií
príprava
Suroviny
150 g (alebo Bebe keksy) |
|
125 g |
|
štipka |
|
3 PL (múčka) |
|
3 ks |
|
90 ml |
|
100 g (horká) |
|
1 - 2 PL |
|
podľa chuti (koňak alebo bourbon) |
|
na ozdobu |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Piškóty pomelieme alebo rozdrvíme na jemný prášok, pridáme soľ, mandle, maslo a ručne vypracujeme mrveničku. Rozdelíme ju do formičiek (vlnkované na tarte, 5 ks 8 cm priemer) a uťapkáme na dno a okraje. Hotové korpusy dáme do chladničky kým si pripravíme čokoládový ganache.
- 2
Smotanu ohrejeme tesne pod bod varu. Odstavíme, určite nevaríme. Pridáme do nej nalámanú čokoládu a necháme postáť kým sa nezačne topiť. Pridáme aj zmäknuté maslo a metličkou pomaly, opatrne miešame, kým nám vznikne hladká a lesklá hmota. Pre lepšiu chuť môžete pridať rum či koňak (ja som dala whiskey). Hotový ganache dáme na chvíľu do chladničky nech trochu ztuhne.
- 3
Banány nakrájame na kolieska rovnako hrubé, naukladáme ich natesno do korpusov a zalejeme čokoládovým ganache. Hotové tartaletky ozdobíme mandľami a mätou, a dáme zachladiť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu