Banana-čoko tartaletky s mandľami

lovemuffin - fotkalovemuffin, 6. septembra 2014

Malé nepečené tartaletky s mandľovo-piškótovým korpusom a večná kombinácia banán s čokoládou. Jednoduchý dezert, ktorý stihnete urobiť pre neočakávanú návštevu, či len tak keď Zobraziť celý popisMalé nepečené tartaletky s mandľovo-piškótovým korpusom a večná kombinácia banán s čokoládou. Jednoduchý dezert, ktorý stihnete urobiť pre neočakávanú návštevu, či len tak keď máte chuť na niečo sladké a nechce sa Vám vypekať. www.nikilovemuffin.blogspot.sk

5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

150 g (alebo Bebe keksy)
125 g
štipka
3 PL (múčka)
3 ks
90 ml
100 g (horká)
1 - 2 PL
podľa chuti (koňak alebo bourbon)
na ozdobu
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Piškóty pomelieme alebo rozdrvíme na jemný prášok, pridáme soľ, mandle, maslo a ručne vypracujeme mrveničku. Rozdelíme ju do formičiek (vlnkované na tarte, 5 ks 8 cm priemer) a uťapkáme na dno a okraje. Hotové korpusy dáme do chladničky kým si pripravíme čokoládový ganache.

  2. 2

    Smotanu ohrejeme tesne pod bod varu. Odstavíme, určite nevaríme. Pridáme do nej nalámanú čokoládu a necháme postáť kým sa nezačne topiť. Pridáme aj zmäknuté maslo a metličkou pomaly, opatrne miešame, kým nám vznikne hladká a lesklá hmota. Pre lepšiu chuť môžete pridať rum či koňak (ja som dala whiskey). Hotový ganache dáme na chvíľu do chladničky nech trochu ztuhne.

  3. 3

    Banány nakrájame na kolieska rovnako hrubé, naukladáme ich natesno do korpusov a zalejeme čokoládovým ganache. Hotové tartaletky ozdobíme mandľami a mätou, a dáme zachladiť do chladničky.

    Banana-čoko tartaletky s mandľami - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Výborné - iste, páčia sa mi, ako vidím, nie je tam cukor, len štipka soli, ja by som zasa dala štipku sladkého, formičky nemám tie tartaletkové, snáď by boli dobré aj košíčky. Ukladám si.
martamm
Mozem sa spytat, tieto su nepecene? A plnia sa vyklopene? Som asi trocha nechapava... :)))