Teplý šalát s mangoldom a šošovicou fotorecept
Foto: kucharka
Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že ma to teda nenapadlo. Veru tak. Chutný, Zobraziť celý popisToto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že ma to teda nenapadlo. Veru tak. Chutný, zdravý a žiadna veda.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si hlavné suroviny: uvarený mangold, uvarenú šošovicu a paradajky cherry. Ja varím mangold pár minút v osolenej vode. Šošovicu namočím na 15 - 20 minút do teplej vody. Potom vodu zlejem a šošovicu dám variť v čistej vode so strúčikom cesnaku a bobkovým listom.
-
2
Na panvici do sklovita opražíme na troške olivového oleja nasekanú cibuľu. Pridáme prekrojené paradajky.
-
3
Keď paradajky trochu zmäknú pridáme šošovicu a po chvíli aj mangold.
-
4
Dobre pokvápeme olivovým olejom, posolíme a pokoreníme podľa chuti ... a podávame. Môže byť ako samostatný šalát alebo ako príloha k mäsu či rybe.
Haji, u nás už asi začína mangoldová sezóna, na trhu ich je kopec a všetko pekné mladé zväzky.
Marianne, ak naň náhodou niekedy natrafíš, skús ho, je výborný ... asi také niečo ako špenát.
Pekný neskorý večer.