Amaretky fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 21. decembra 2011
Amaretky (fotorecept)
Foto: alexdidi

Vynikajúce.....od Dr.Oetkera.....stoja za vyskúšanie.....výborne chutia aj bez náplne....

30ks
porcií
20 minút
príprava
13 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
 štipka
300 g
1 ks
350 g mleté nelúpané
Náplň:
150 g
100 g mäkké
3 PL (mandľový)




Postup

  1. 1

    Na cesto si vyšľaháme bielky so soľou na tuhý sneh.

    Amaretky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ručne zľahka vmiešame cukor,vanilkový cukor a mandle.

    Amaretky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou dvoch kávových lyžičiek tvoríme z cesta na plechu vyloženom papierom na pečenie alebo fóliou malé kôpky.Vyjde nám asi 60 ks.Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť.Na druhý deň upečieme.

    Amaretky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na náplň rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.Potom vyšľaháme s maslom a likérom na penu.

    Amaretky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Náplňou naplníme polovicu vychladnutých hrudiek pomocou cukrárenského vrecka alebo guľatého noža a druhou polovicou ich priklopíme.

    Amaretky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Tak niekedy hľadám čo by som zo zvyšných bielkov upiekla - a amaretky sú na to ako stvorené. Vyzerajú lákavo a pekne s tými neošúpanými mandľami - samá bodka. Máš to pekne pofotené, páči sa mi receptík. Mám rešpekt pred snehovým pečivom, nie vždy sa mi vydaria napr kokosové pusinky tak vyskúšam tento. Vďaka za receptík.
janger
@alexdidi , su lakave... Mandle, cokolada, liker, mnamka. A neroztecu sa, ked ich tak nechas cez noc stat? Ale teda, ako vidiet, nie...
valeri
No máš moju pochvalu :-)). Podľa surovín to musí byť pochúťka. Ukladám a keby som už nemala 14-toro napečené tak ich určite urobím.
bejgi
to musí byť dobrôtka, žeby som vyskúšala tieto Vianoce? Keď je tu toľko skvelých receptov a všetky by som chcela urobiť, už ma aj syn brzdi, že to bude veľa mamka :)....no neurob to, keď varecháči také mňaky dávajú? xixixi
alexdidi
@janger ,neroztečú sa vôbec,ani keď stoja cez noc,skôr tak fajn obschnú a potom aj pri pečení krásne držia tvar,iba trochu narastú.@valeri ,tiež už mám asi toľko druhov ako ty,ale na toto sa chystám už dva roky a tak som už teraz neodolala a veru som urobila dobre.Dcéra povedala,že sa jej vidia najlepšie zo všetkých.@bejgi ,aj mňa brzdia,i ja sa brzdím,lebo tu je fakt mnoho neodolateľných receptov.@hubat á,máš pravdu,tie bodky zo šupín sú v nich perfiš,keby to boli šúpané mandle už by to bol úplne iný recept a museli by sa aj opražiť.Sú veľmi,veľmi chutné.
bruumbrum
amaretky som robila už tretí rok na vianoce - najlepšia alternatíva ako sa zbaviť toho množstva bielkov. a bola to láska na prvé ochutnanie :) silno vrelo odporúčam :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia