Super venčeky z odpalovaného cesta

maminkinacharlotte - fotkamaminkinacharlotte, 8. januára 2012

Recept mam od kamosky,myslela som,ze venceky su narocna vec,ale pritom su uplne jednoduchce a velmi chutne

45
porcií

Suroviny

1/2
18dgk
28dgk
7-8
1l
15dkg
2
4
18dgk
10dkg




Postup

  1. 1

    Vodu dame zohriat,pridame nakrajany palmarin,nechame rospustit a pridame muku.Premiesame a nechame vychladnut.Po vychladnuti premiesame slahacom a postupne hadzeme po jednom vajicku-naozaj po jednom inak by sa nam to dobre nevyslahalo a mohlo by to ist cele do kosa :)Dame do sacika a robime venceky na suchy plech.Pecieme vo vyhriatej rure,pocas pecenia sa snazime ruru neotvarat inak na splasknu.

  2. 2

    PLNKA : Zo surovin uvarime puding a nechame vychladnut. Potom primiesame plamarin a prask.cukor.

  3. 3

    Venceky poprekrajujeme a plnime kremom,mozme na krem dat aj slahacku,je to chutnejsie.Nakoniec posypeme prask.cukrom Dobru chut

Diskusia k receptu

marijanka712
dávaš do rúry aj vodu? a kolko pečieš pri akej teplote toto je pri tomto ceste dosť podstatné a kolko minut nesmieš otvoriť rúru .Ked toto nedodržíš cesto ti splastne a už sa nedvihne môže isť do koša takúto skúsenosť som mala aj ja s prvým cestom. Preto ta prosím dopln to o tieto dôležité informácie.
maminkinacharlotte
Nedavam do rury ziadnu vodu.Peciem to na 200stup.Pravdu povediac nemozem ti povedat kolko to peciem,nikdy to nestopujem,ak je dobre vyhriata rura,tak asi po 5-7min.sa pozriem a rychlo zatvorim.Raz mi uz splaskli,ale ked som ich rozkrojila naplnila tak boly v pohode,este sme ani jeden vencek neodhodili.Musis skusit a uvidis sama,ja som sa toho bala tiez ale jeto jedoduchce,naozaj
trencanka
Upiect dobre a pekne venceky nie je jednoduche! Obcas robim aj ja. Do plnky by som miesto umeleho margarinu odporucila maslo.
zdenkas
Pri pečení venčekov sa rúra neotvára prvých 10 minút,mám odskúšané.
maminkinacharlotte
trencanka ak chces mat pekne venceky musis si urobit dobre cesto,preto je potrebne davat vajicka po jednom,mne niekedy staci dat len 6 alebo 7 vajicok,nesmies mat cesto riedke,musi byt akurat.Vyskusaj jeden urobit a uvidis ci ti na plechu drzi alebo nie,podla toho vies,ci je cesto dobre.Do cesta aj do plnky davam heru alebo palmarin,co mam doma...mam znamu co pracuje a pecie v kuchyni a ona dava aj RAMU vraj este lepsie
tangarinka
ja pečiem venčeky pri 200 stupnoch asi 6-7 min.,potom znižim teplotu na 170 a dopečiem 3-4 min.ruru v žiadnom pripade neotvaram.vždy su krásne nadýchané.myslím že každá rúra pečie inak,tak si to treba vyskušat.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Ak pečieme odpalované cesto, tak začíname tým, že rúru zapneme na maximum. Až potom začneme pripravovať cesto. Keď vložíme cesto do rúry znížime teplotu na 200 stupňov Celzia. Pečieme 10 minút bez otvorenia dvierok. Podľa potreby dopečieme.
zoji
Ten recept nie je najlepšie napísaný. Dobré odpaľované cesto má svoj presný postup a krém tiež. To sa nedá piecť spôsobom pokus-omyl.
Prepáčte, prosím. Ale na Vareche som videla precíznejšie napísané recepty. Apropo-odpaľované venčeky sú výborný krémový zákusok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia