Škoricový zákusok
Škoricový zákusok

Medovo-škoricové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 18. júla 2015

Na tento víkend som upiekla medovo-škoricové rezy..

16
porcií
60 minút
príprava
5x5 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
2 KL
3 celé
125 g
200 g
200 g práškový
2 ČL mletá
štipka
Krém:
1,5 l
1 ks
150 g
150 g
200 g
3 PL vajcový
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila tekuté suroviny.Do hrnca som dala maslo, med a cukor, nechala som roztopiť na sporáku.

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa hmota vychladila, pridala som 3 vajcia vymiešala s medovou hmotou, pridala som škoricu a sódu bikarbonu. Všetko som poriadne vymiešala.

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hladkú múku som preosiala, pridala som štipku soli a tekutú medovú hmotu som pridávala do múky v malých dávkach a vareškou zamiešavala .

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som zmiesila a dobre vypracovala na jemnú a nelepivú hmotu.Rozvážila som ho na 5 rovnakých bochníkov. Uložila do chladičky na pol hodinu.Pokiaľ cesto odpočívalo, pripravila som si krém.Do mlieka som pridala detskú krupicu, cukor, vanilku a uvarila som hustú kašu.Chvíľku som ju nechala chladiť, ale ešte do teplej som vmiešala maslo a pridala som aj vajcový likér.

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém som rozdelila na 4 rovnaké časti.Uložila do chladničky stuhnúť.Preto, že je tak teplo, z chladničky som vyberala krém iba po jednom a natierala som ho na jednotlivé pláty vychladnutého cesta.Cesto som uložila na podnos a všetky diely som natrela krémom.

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som tiež vyberala z chladničky po jednom, rozvaľkala som ho na pečiacom papieri.Cesto je kvalitné, dobre sa s ním pracuje a veľmi dobre sa dalo rozvaľkať na pečiacom papieri.Jednotlivé vyvaľkané časti som ukladala na seba, aby sa nevysušili.

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Až teraz som zapla trúbu na 180 st. každý diel sa piekol 5 min. treba dávať pozor, lebo sa rýchle upečie.Pred pečením som ho popichala vidličkou.Upečené pláty cesta som ukladala opäť na seba aj s papierom, pokiaľ nevychladlo.Cesto bolo veľmi dobré a krehké, nelámalo sa.

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetky potreté pláty som zakryla posledným, ten som nepotrela krémom.Položila som na vrch knihu, zaťažila a uložila na noc do chladničky.

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    upravila som boky..

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    poliala čokoládovou polevou a dala stuhnúť do chladničky..

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a pokrájala na rezy...prajem vám dobrú chuť..

    Medovo-škoricové rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

izabella929
@jamarlen , a vieš, že práve včera som to mala v umýsle, že to vyfotím, keď som to vytiahla z chladničky..je to kuchárska kniha o varení a pečení, je dosť hrubá a ťažká, takže akurát na to, aby som nevytlačila plnku..zabalím ju do pečiaceho papriera, aby sa obal nezašpinil, teda lepšie povedané, aby sa nenalepilo na obal cesto..cesto takto upečené sa rado vykrúca keď sa chladí a ja potrebujem rovný povrch, keď chcem poliať čoko polevou..videla som jednu pekárku, ako položila na koláč tenkú latku a uložila na ňu balíky cukru..mne sa to nepáči, mám dojem , že 3 kg. cukru je na zákusok dosť veľká záťaž, neskúšala som to..nie je to kniha po babke, je to moja kniha, ktorú som si kúpila vtedy, keď som začala piecť..je v nej málo receptov, skôr obsahuje rady ako variť a piecť.. je v nej viac obrázkov než receptov..ale ako záťaž mi veľmi dobre poslúži..)ak ešte niečo, napíš...vďaka za komentár.-)
jamarlen
tajomstvo odhalené, záhada vyriešená, h. poirot sa môže usmievať,
tú foto si určite nenechám ujsť:!
anina6
parádne rezy Izka, určite by som si dala ku kávičke. prajem peknú nedeľu.
ywett
tieto sú moje obľúbené, máš ich krásne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia