Foto: tassiedevil
Pizza je možno povedať jedno z najpopulárnejších jedál na svete.Je ich tisíce iných verzií,ale stále najlepšia je tá, ktoru si sami pripravíme doma. Ja Zobraziť celý popisPizza je možno povedať jedno z najpopulárnejších jedál na svete.Je ich tisíce iných verzií,ale stále najlepšia je tá, ktoru si sami pripravíme doma. Ja už pizzu robievam po mnohé roky a preto sa chcem s vami podeliť o skusenosti ktore som rokmi nadobudol a či je lepšia alebo horšia ako vaša to posudte sami.....
Suroviny
Cesto: | |
570 g |
|
4 g |
|
12 g |
|
40 g |
|
395 g (studená) |
|
Pizza omáčka: | |
1 PL |
|
1 stredne veľká |
|
2 strúčiky |
|
425 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Deň pred tým si z uvedených surovín pripravíme cesto. Vymiesené cesto rodelíme na tri časti, vytvarujeme do gule, namažeme ich olejom a vložime do mikrotenových sáčkov a vložime do chladničky. Cesto si môžete vymiesiť v pekarničke alebo ručne na doske. Taktiež si môžete pripraviť omačku. Cibulu opražíme do sklovita na miernom ohni. pridáme cesnak a trochu popražime asi minutku, pridame pretlačené alebo rozmixované paradajky, basiliku, oregano a cukor a na miernom ohni varime asi 10 minut, kým nám omačka nezhustne a nakoniec pridame stipku soli a čierneho korenia.Nechame vychladnut a vložíme do plastického kelínku a do chladničky.
- 2
Tri hodiny pred pečením cesto vyberieme z chladničky a necháme ho zohriať na izbovu teplotu.
- 3
asi po dvoch hodinách cesto vytvarujeme do guliek a prykryjeme naolejovaným plastikom,ja zvyčajne rozrežem sáčky v ktorých kyslo cesto. a necháme odpočívať 45 minut /dobre odpočinuté cesto sa dá ľahšie vytvarovať/
- 4
cesto namučenými rukami rozlačame do tvaru kruhu ak máte okruhly plech a prenesieme na vymastený plech. ak použijete vaľok tak len velmi zľahka, aby sa z cesta nevytlačil všetok vzduch..
- 5
ako prvu stále robím cesnakovu ako predjedlo.... 3-4 stručiky cesnaku rozpučíme a pomiešame s dvomi lyžicami oleja, roztrieme lyžicou na cesto a posypeme syrom a pečieme vhorucej 250 stupnov C trube asi 10 minut.
- 6
ako druha dnes bola Slovenská : domáca klobása, cibula, zeleninova paprika, rajčiak, hríbiky/šampiony/ jalapeno, syr /rajčiak davam bez semiačok, lebo vypustí veľa vody a pizza zostane mokrá/ môžete prida aj trochu nadrobno pokrajanej udenej slaninky...mne sa minula tak som ju nedal
- 7
upečená
- 8
tretia bola tropická.. ananás /z konzervy/, pečené kuracie mäso, a syr..môžete použiť mäso z grilovaného kurčaťa alebo len na rýchlo opržíte kuracie prsia na panvici, posypane soľou a čiernym korením.. kto ako má rád....
- 9
narezana....dobrú chuť...a samozrejme dobré slovenské pivo....tu ho žiaľ bohu nemáme.... máme len české pivá... tie tiež nemajú chybu.
- 2
Diskusia k receptu