Štefánske rizoto

mimka946 - fotkamimka946, 20. marca 2013
Štefánske rizoto
Foto: mimka946

Tak ak prídete do reštiky a poprosíte takéto rizoto donesú vám ho rovnaké rozdiel bude len v tom, že to bude detská porcia :)).

Suroviny

1 ks v konzerve
2 ks uvarené na tvrdo
3 ks
1 ks
500 g
1 ks
 na dusenie




Postup

  1. 1

    Dáme si variť ryžu.Kým sa vari nakrájame si šampiony (bez šťavy) na maličke kocky,hrášok s mrkvou zbavíme vody-nálevu a uvarené vajcia si pretlačíme cez to okrúhle co použivate na šalaty neviem ako sa to vola alebo si neviem spomenúť.Ešte aby sme nezabudli nakrájame kyslé uhorky na kocky.

  2. 2

    Ked je ryža viac než do poli uvarená dáme si do jedneho hrnca šampiony a plátok masla.Dusíme to 5-10minút na miernom ohni.

  3. 3

    Do druheho hrnca dame trocha masla,nechame rozpustiť a pridáme hrášok s mrkvov a trocha "podusíme".Ide nám o to aby to bolo trocha teplé stači minutka dve a vypneme.

  4. 4

    Ked je zelenina trocha teplá,šampiony udusene a ryža uvarená ostáva nám posledná vec. Paradajkovy pretlak dáme do miksy ochutime solou (podla seba) a necháme zovrieť.

  5. 5

    Do misky dáme ryžu,vajcia,uhorky,hrášok s mrkvou a šampiony a zamiešame.

    Štefánske rizoto - obrázok 5
  6. 6

    ...

    Štefánske rizoto - obrázok 6
  7. 7

    Podávame kopčeky rizota so syrom a okolo porcie polejeme uvarených pretlakom :) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

angast
kruci a to kto ti to urobil na tom tanieri ?
kajusiqq
@angast ved ju nechajte:).....mimka poznám tento recept ale nieako v reštike si ho neobjednávam tak neviem:)...mne to nieako nejde na chuť ja radšej to pravé rizoto:)
margaretka28
To je na mňa moc pracné, treba tam 3 hrnce, 1 misku a 1 miksu, v nej sa to nechá zovrieť, ani neviem čo to je .... no mám sa ešte čo učiť.
mimka946
@afataga a @margaretka28 je to miska teda hrniec ale volame to miksa lebo to vyzera trocha inak ako obycajny hrniec ma to podobu misky ale je to vysoky maly hrniec no proste pouzite hocico v com sa da varit
ethanel
V dnesnej dobe je vzacnost najst mlade dievca v kuchyni @mimka946 len tak dalej, aj ked to nie je prave risotto skor by som to nazval inym nazvom ale aspon sa snazis, ine mlade baby sedia v kaviarnach alebo sa flakaju kade tade, ludia by si mali uvedomit ze nie kazdy v 17 bol Master of culinary ;) co je na tom zle ked mlada baba sa chce pochvalit ze aj ona vie nieco uvarit. Clovek sa stale uci a postupom casu nabera skusenosti a zrucnost.
mimka946
@athanel no nieje ro rizoto ako poznate ale ja som mala prax jeden rok v reštike a robili sme presne taketo štefanske na obed pre hosti :) tak som si dnes spomenula..
denyany
najobľúbenejším jedlom mojej staršej dcéry je zeleninové rizoto. ukážem jej aj toto tvoje a ak ho schváli, vyskúšame. :-D
havino
doslova súhlasím s @ethanelom , dievča, aj ked je občas svojské, má 17 násť, ale na druhej strane aj dobre má v dnešnej dobe, sa chce prezentovať. Nech posudzujú a učia sa od nej jej rovesníci a nie ja, osobne, ktorá varím už 30 rokov a akú takú predstavu o jedle mám. Bud jej poradím, alebo si jej recepty nevšímam.
havino
ved už sú trápne tieto vaše invektívy o miske a mikse, čo jej kto urobil na tanieri....od tak vychýrených varecháčov. Nevšimli ste si, že toto naozaj nemá s vtipom nič spoločné, o ktorý sa na vareche snažíte? tieto komentáre hovoria o vás najviac ....
jozefj
Angast, Afataga,Margaretrka 28, Mate asi veľké problémy.Tato stránka je o varení. Mimka 946 držím Ti palce.Ethanel Tvoj komentár je super.
tiginko
@havino nebuď taká prísna, veď to bolo len na odľahčenie. A Mimka to aj tak zobrala, podľa mňa je fajn, že sa neurazila, ale tiež vtipne odpovedala. Veď ich aj odrovnala :-) Nikto jej recept nehanil, a nikto nepopiera, že je šikovná
mirkamt
@mimka946 Nepočula som ešte o takejto kombinácii do surovín, ale celkom sa mi zapáčilo, takže niekedy vyskúšam. Pre moju dcéru nikdy nie je dosť ryžových receptov. :-) Mimochodom, nechceš jedlo premenovať na ryžový šalát, nech nerýpu, že to nie je pravé rizoto?
angast
@jozefj keď máš nejaké problémy, obráť sa na vešticu Theodoru.
Určite ti pomôže.
violeta
Podla mna je to klasicke slovenske rizoto-zeleninove, pokial som nepoznala taliansku kuchynu aj ja som take robila, ale z cerstvej zeleniny a masa duseneho. Len ta vyzdoba taniera vyzera na obrazku minimalne cudne. Dievka sa casom isto zdokonali. :-D
angast
si zabila !!! Ja som tu krátko. Toto som si nevšimol. Odvolávam
Theodoru a doporučujem našu podnikovú.
cesminaz
Ja robim tiez zeleninove rizoto,dam hrach,mrkvu,cibulu,hriby,na kocky popecenu parku a aj prazenicu na konci zlahka zamiesam donho...a je to super,bud s kompotom alebo kyslimi uhorkami atd... @mimka si sikovna,ale druhy krat si usporis ten vela riad,na tie zeleniny staci jeden hrniec :-) najprv hriby a potom k tomu mrkvu... ;-)
angast
@ethanel prepáč , že znova musíš odpovedať na komenty ohľadom pražmy, ale myslím , že nie je na škodu tvoje recepty si osviežiť .
Chcel som tiež ukázať , ako sa robia tie gombičky na tanieri,
ak by to chcel ešte niekto použiť.
ethanel
@angast nie mne to nevadi som rad ze je zaujem a tie gombicky je vlastne zredukovany balzamik s cukrom 50:50 ak mozem dodat. Dakujem za pripomenutie tohto receptu, vazim si to.
ankabanka
a ja som si naivne myslela, ze je to kus surovej pecienky alebo ze cedila krv.
ale snaha sa rata a prax pride a nauci sa aj rizoto ci uz tak alebo tak hlavne ze je chuti.
siintia
Navrhujem aby ste si vsetci, ktori si tak trosku robite srandu spomenuli na svoje jedla v 17-tich rokoch? Varili ste vobec?

Mimka drzim palce :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia