Foto: mimka946
Tak ak prídete do reštiky a poprosíte takéto rizoto donesú vám ho rovnaké rozdiel bude len v tom, že to bude detská porcia :)).
Postup
-
1
Dáme si variť ryžu.Kým sa vari nakrájame si šampiony (bez šťavy) na maličke kocky,hrášok s mrkvou zbavíme vody-nálevu a uvarené vajcia si pretlačíme cez to okrúhle co použivate na šalaty neviem ako sa to vola alebo si neviem spomenúť.Ešte aby sme nezabudli nakrájame kyslé uhorky na kocky.
- 2
Ked je ryža viac než do poli uvarená dáme si do jedneho hrnca šampiony a plátok masla.Dusíme to 5-10minút na miernom ohni.
- 3
Do druheho hrnca dame trocha masla,nechame rozpustiť a pridáme hrášok s mrkvov a trocha "podusíme".Ide nám o to aby to bolo trocha teplé stači minutka dve a vypneme.
- 4
Ked je zelenina trocha teplá,šampiony udusene a ryža uvarená ostáva nám posledná vec. Paradajkovy pretlak dáme do miksy ochutime solou (podla seba) a necháme zovrieť.
- 5
Do misky dáme ryžu,vajcia,uhorky,hrášok s mrkvou a šampiony a zamiešame.
- 6
...
- 7
Podávame kopčeky rizota so syrom a okolo porcie polejeme uvarených pretlakom :) Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite ti pomôže.
varecha.pravda.sk/recepty/prazma-kralovska-sea-bream-s-pe...
Theodoru a doporučujem našu podnikovú.
Chcel som tiež ukázať , ako sa robia tie gombičky na tanieri,
ak by to chcel ešte niekto použiť.
ale snaha sa rata a prax pride a nauci sa aj rizoto ci uz tak alebo tak hlavne ze je chuti.
Mimka drzim palce :-))