Jahodový krémeš fotorecept
Foto: olinecka
Čo poviete na tento krémeš? Hádam by bol hriech, aby som sa nepodelila s touto dobrotou. Je čas jahôd a tak skúste.
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 bal. |
|
Plnka: | |
1100 ml |
|
3 bal. (v prášku) |
|
5-6 PL |
|
4 ks |
|
150 g |
|
Dokončenie: | |
podľa potreby (čerstvé alebo mrazené) |
|
500 ml |
|
Poleva: | |
250 g |
|
2 PL (malinový) |
|
7-8 PL studená |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Rozmrazene lístkové cesto rozvaľkáme na tenko.
-
2
Pripravíme si suroviny na plnku.
-
3
Z vyvaľkaného cesta upečieme 2 pláty - rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15-17 minút do zlatista.
-
4
V mlieku s cukrom uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme nakrájané maslo, premiešame. Vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
-
5
Na plát upečeného vychladnutého cesta nanesieme 2/3 plnky, ktorú rovnomerne rozotrieme. Jahody prekrojíme poukladáme na plnku a potrieme zbytkom plnky. Neviem, čo som to urobila za foto, je tmavé. Ospravedlňujem sa.
-
6
Smotanu vyšľaháme do tuha a nanesieme na jahodovu plnku. Položíme druhý plát upečeného lístkového cesta. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Pripravíme si suroviny na polevu.
-
8
Cukor práškový, olej, sirup a vodu vymiešame do hladkej hmoty, nanesieme na krémeš, ale nemusí byť. Môžeme posypať práškovým cukrom.
-
9
Môj recept je z mrazených jahôd, ale sa teším, bude krásna úroda - viď foto.
Napíš ,ako ste boli, spokojný.Pozdravujem
Ďakujem za komentik.
Ďakujem.
Teraz ich bude a ja sa teším,ako budem, piecť.Ďakujem.
Olej nie maslo , lepšie sa krája je lesklá.Dobra otázka, chválim.Pozdravujem.
Ale čo kilá .....? Vďaka za výborný recept - na akúkoľvek príležitosť. Odporúčam vyskúšať aj ostatným varechačkam /čom/.
Ďakujem za krásne slová pozdravujem.Som rada že sa recept páčil a má u Teba úspech.Pekny dník.
Ja sa na nich neskutočne teším aj moje vnúčence.Neboj aj tvoje budú, pekný dník.