Jahodový krémeš fotorecept

olinecka - fotkaOlinecka, 19. mája 2019 13:18
Ďalšie recepty »
Jahodový krémeš (fotorecept)Foto: olinecka

Čo poviete na tento krémeš? Hádam by bol hriech, aby som sa nepodelila s touto dobrotou. Je čas jahôd a tak skúste.

30 min
príprava
15-17 min
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
Plnka:
1100 ml
3 bal. (v prášku)
5-6 PL
4 ks
150 g
Dokončenie:
podľa potreby (čerstvé alebo mrazené)
500 ml
Poleva:
250 g
2 PL (malinový)
7-8 PL studená
1 ČL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Rozmrazene lístkové cesto rozvaľkáme na tenko.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny na plnku.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z vyvaľkaného cesta upečieme 2 pláty - rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15-17 minút do zlatista.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V mlieku s cukrom uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme nakrájané maslo, premiešame. Vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plát upečeného vychladnutého cesta nanesieme 2/3 plnky, ktorú rovnomerne rozotrieme. Jahody prekrojíme poukladáme na plnku a potrieme zbytkom plnky. Neviem, čo som to urobila za foto, je tmavé. Ospravedlňujem sa.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smotanu vyšľaháme do tuha a nanesieme na jahodovu plnku. Položíme druhý plát upečeného lístkového cesta. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si suroviny na polevu.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cukor práškový, olej, sirup a vodu vymiešame do hladkej hmoty, nanesieme na krémeš, ale nemusí byť. Môžeme posypať práškovým cukrom.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Môj recept je z mrazených jahôd, ale sa teším, bude krásna úroda - viď foto.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist