Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodový krémeš fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. mája 2019
Jahodový krémeš (fotorecept)
Foto: olinecka

Čo poviete na tento krémeš? Hádam by bol hriech, aby som sa nepodelila s touto dobrotou. Je čas jahôd a tak skúste.

30 minút
príprava
15-17 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
Plnka:
1100 ml
3 bal. (v prášku)
5-6 PL
4 ks
150 g
Dokončenie:
podľa potreby (čerstvé alebo mrazené)
500 ml
Poleva:
250 g
2 PL (malinový)
7-8 PL studená
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozmrazene lístkové cesto rozvaľkáme na tenko.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny na plnku.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z vyvaľkaného cesta upečieme 2 pláty - rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15-17 minút do zlatista.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V mlieku s cukrom uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme nakrájané maslo, premiešame. Vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plát upečeného vychladnutého cesta nanesieme 2/3 plnky, ktorú rovnomerne rozotrieme. Jahody prekrojíme poukladáme na plnku a potrieme zbytkom plnky. Neviem, čo som to urobila za foto, je tmavé. Ospravedlňujem sa.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smotanu vyšľaháme do tuha a nanesieme na jahodovu plnku. Položíme druhý plát upečeného lístkového cesta. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si suroviny na polevu.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cukor práškový, olej, sirup a vodu vymiešame do hladkej hmoty, nanesieme na krémeš, ale nemusí byť. Môžeme posypať práškovým cukrom.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Môj recept je z mrazených jahôd, ale sa teším, bude krásna úroda - viď foto.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
@Olinecka : Vyzera super. Chcem sa spytat, do polevy ide olej, preco? Lahsie sa rozotiera, alebo je lesklejsia, alebo to ma iny vyznam? Maslo by sa dalo pouzit namiesto oleja? Alebo sa da urobit aj bez tuku, ako napriklad na puncak? Dakujem za odpoved.
Koláčik vyzerá super.Tie krásne jahody na č.9 ti veru v dobrom závidím :-) Ja som tento rok sadila nové jahody,takže ich vela teraz nebude :-/ ale na budúci rok bude určite bohatšia úroda :-)
@Olinecka - krémeš vynikajúci. Ani neviem aké slová použiť - božský, osviežujúci. Aj tie, čo držia diétu, aby nepribrali, si dali dupľu. Robila som na veľkom plechu a zmizol v priebehu 2 hodín. Boli sme 7, ale aj tak. V čase, keď budeme mať jahody, tak už len Tvoj krémeš. No super.....
Ale čo kilá .....? Vďaka za výborný recept - na akúkoľvek príležitosť. Odporúčam vyskúšať aj ostatným varechačkam /čom/.

Pridaj komentár k receptu: