Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodový krémeš fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. mája 2019
Jahodový krémeš (fotorecept)
Foto: olinecka

Čo poviete na tento krémeš? Hádam by bol hriech, aby som sa nepodelila s touto dobrotou. Je čas jahôd a tak skúste.

30 minút
príprava
15-17 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
Plnka:
1100 ml
3 bal. (v prášku)
5-6 PL
4 ks
150 g
Dokončenie:
podľa potreby (čerstvé alebo mrazené)
500 ml
Poleva:
250 g
2 PL (malinový)
7-8 PL studená
1 ČL




Postup

  1. 1

    Rozmrazene lístkové cesto rozvaľkáme na tenko.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny na plnku.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z vyvaľkaného cesta upečieme 2 pláty - rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15-17 minút do zlatista.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V mlieku s cukrom uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme nakrájané maslo, premiešame. Vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plát upečeného vychladnutého cesta nanesieme 2/3 plnky, ktorú rovnomerne rozotrieme. Jahody prekrojíme poukladáme na plnku a potrieme zbytkom plnky. Neviem, čo som to urobila za foto, je tmavé. Ospravedlňujem sa.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smotanu vyšľaháme do tuha a nanesieme na jahodovu plnku. Položíme druhý plát upečeného lístkového cesta. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si suroviny na polevu.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cukor práškový, olej, sirup a vodu vymiešame do hladkej hmoty, nanesieme na krémeš, ale nemusí byť. Môžeme posypať práškovým cukrom.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Môj recept je z mrazených jahôd, ale sa teším, bude krásna úroda - viď foto.

    Jahodový krémeš (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

izabella929
@olinecka , jahody sú ideálne ovocie na použitie v zákuskoch..nie len krásne vyzerajú, ale nefarbia zákusky a sú hlavne chutné..skvelý krémeš si upiekla..)
haji
Jahodový krémeš ve tvém podání bych si ráda s chutí dopřála. Pěkný receptík!
motyka
Báječná zmena klasiky. Neterka urobila skúšku - tak bude mať skvelé prekvapenie. Idem na to.
dogagador
@Olinecka : Vyzera super. Chcem sa spytat, do polevy ide olej, preco? Lahsie sa rozotiera, alebo je lesklejsia, alebo to ma iny vyznam? Maslo by sa dalo pouzit namiesto oleja? Alebo sa da urobit aj bez tuku, ako napriklad na puncak? Dakujem za odpoved.
olinecka
@Dogagador (21.5.2019 04:59)

Olej nie maslo , lepšie sa krája je lesklá.Dobra otázka, chválim.Pozdravujem.
cesminaz
Koláčik vyzerá super.Tie krásne jahody na č.9 ti veru v dobrom závidím :-) Ja som tento rok sadila nové jahody,takže ich vela teraz nebude :-/ ale na budúci rok bude určite bohatšia úroda :-)
motyka
@Olinecka - krémeš vynikajúci. Ani neviem aké slová použiť - božský, osviežujúci. Aj tie, čo držia diétu, aby nepribrali, si dali dupľu. Robila som na veľkom plechu a zmizol v priebehu 2 hodín. Boli sme 7, ale aj tak. V čase, keď budeme mať jahody, tak už len Tvoj krémeš. No super.....
Ale čo kilá .....? Vďaka za výborný recept - na akúkoľvek príležitosť. Odporúčam vyskúšať aj ostatným varechačkam /čom/.
olinecka
@Motyka (22.5.2019 13:43)

Ďakujem za krásne slová pozdravujem.Som rada že sa recept páčil a má u Teba úspech.Pekny dník.
1x motyka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia