
Tekvicový koláč s mascarpone penou
Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme ručným mixérom na hustú penu. Pridáme olej a šľaháme...

Špaldová ryža s kuracím na hrášku
Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na...

Filety zo zubáča s pomarančovou polentou
Filety osolíme a okoreníme, opekáme na oleji z každej strany 4–5 minút.

Halászlé
Kotlíkové halászlé - až sa bojím, že sa spustí tradičné komentárové peklo o autenticite :) #takto...

Pečené morčacie stehno so zelerom a mrkvou
Pre ľahšiu straviteľnosť som stehno najskôr povarila. potom okorenila a osolila a dala na pekáčik na trošku...

Bulgur - něco
Přátelé milí nedivte se tomu názvu. To mohl být bulgur ve směsi, nebo směs v...

Medailónky v parmezáne
Kuracie prsia nakrájame na rovnaké tvary a okoreníme grilovacím korením.

Nepečení ježkovia Jožkovia
Tychto ježkou som pripravujem na velku noc, je to moja vlastna inovacia na ktorych som spolupracovala...

Čokoládovo-tvarohové kocky
Pre syna, na firemnú oslavu, vraj, niečo, čo sme nemali... Koláčik je robený na spôsob ako...

Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom
Konečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi...

Ribollita - krémová toskánska polievka
Ribollita je toskánska hustá polievka zo zeleniny a chleba - podmienkou je, že jej súčasťou musí...

Syrovo-šampiňónovo-cukinový špíz v zemiakovom cestíčku
Chutné a jednoduché jedlo, ktoré pripraví úplne každý.

Dolnozemská klobása
Kvalitné bravčové mäso pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8 mm dierami. Preosiatím...

Morčacie prsia plnené údenou šunkou
Tak som sa prehrabávala včera v mrazáku a objavila som tam veľkonočnú šunku, čo sme neminuli....

Slepačie stehná v krémovej omáčke so smrčkami
Ked sme už mali úžasnú slepačiu polievku, tak som zvolila na obed aj slávnostný druhý chod,...

Moja pečienková paštéta
Túto pašteku som si vymyslela keď som zistila že deti majú radi pečienku. Robím ju vždy...

Ľubovniansky vrabec
Umyté a odblanené bravčové pliecko nakrájame na hrubšie – 150 g kusy , osolíme, okoreníme a opečieme na tuku...

O - Suimono
Japonská polievka, ktorú som prvýkrát ochutnala v jednej sushi reštaurácii. Tak som sa rozhodla, ...

Perník, ktorý muža nepustí na pivo
Mojej úchvatnej žene sa podaril husársky kúsok. Spojila nespojiteľné. Má recept na perník, kde...

Bravčový tokáň s dubákmi
Náš nedeľný obed dnes opäť z bravčového mäsa. Výborný tokáň so sušenými dubákmi.

Jablkovo-tvarohový koláč
Tento recept som si sama vymyslela, tak trochu na spôsob strúhaného tvarohového koláča. Ale je...

Patlıcan kebap
... alebo "Fırında Patlıcan Kebap" Je to naozaj velká dobrota, ktorá je u nás velmi obľúbená. Je...

Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.

Paráková nedeľa s kelovou omáčkou
Skúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca...

Ovčiarsky nákyp
Recept som objavila v staršom čísle časopisu Dobré jedlo. Pôvodne obsahuje mleté hovädzie mäso, ale...

Domáci med z púpav
Kedže tu mame jar a luky plne púpavy rozhodla som sa prvy krat vyskusat takyto med :-))