Foto: janocka84
Recept je nenáročný na prípravu a suroviny. Kto má rád bublaniny, určite si obľúbi aj tento recept, hoci to bublanina nie je. Cesto na Zobraziť celý popisRecept je nenáročný na prípravu a suroviny. Kto má rád bublaniny, určite si obľúbi aj tento recept, hoci to bublanina nie je. Cesto na povrchu koláča sa pekne pripečie a vo vnútri je akoby puding, aj keď hustejší, keďže obsahuje mlieko a múku. Bretónsko je síce prímorská oblasť, ale je hlavne poľnohospodárskou oblasťou Francúzska a to ovplyvňuje aj ich kuchyňu. Okrem mäsa je jedným z hlavných prvkov kuchyne mlieko, ktoré je aj hlavnou prísadou tohto receptu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčka, cukor a vanilkový cukor vymiešame vo väčšej nádobe do peny.
-
2
Mlieko privedieme do varu a odstavíme nabok. Primiešame nakrájané maslo a soľ a miešame, kým sa maslo neroztopí. Potom pridáme rum, zamiešame a necháme vychladnúť.
-
3
Po vychladnutí mlieko zmiešame s vyšľahanými vajíčkami.
-
4
A primiešame múku. Cesto bude riedke, takmer tekuté - neľakajte sa, také má byť. Táto dávka je určená na veľký klasický hlboký pekáč, takže ak máte taký ten polovičný, stačí polovičná dávka. Pekáč si vymastíte, alebo použite silikónovú podložku, tak ako ja.
-
5
Cesto vylejte na pekáč a rovnomerne naň rozložte sušené slivky. Dajte do rúry a pečte pri 180°C 80 minút. Koláč je hotový, keď má krásnu zlatohnedú farbu. Po vychladnutí nakrájajte a môžete papkať :D
Prípadne odkaz na tú moju foto, ale je to vo FJ: