Foto: Domci4
Skúšala som už veľa ciest na pizzu, ale pri tomto som ostala a aj ostanem :) Vyjdu z neho 5 veľký pízz:) Chcem sa podeliť Zobraziť celý popisSkúšala som už veľa ciest na pizzu, ale pri tomto som ostala a aj ostanem :) Vyjdu z neho 5 veľký pízz:) Chcem sa podeliť o recept :)
Postup
-
1
Takže pripravíme si cesto. 120 ml teplej vody zmiešame s droždím. Premiešame a necháme 20 min odstáť.(kvások) Medzi tým si zmiešame vo veľkej miske múku, soľ. Primiešame "kvások" a zvyšnú vodu ( 130ml) . ( Kto chce môže dať aj olej). Miešame najprv varechou a neskôr si to vysypeme na dosku a miesime. ak sa nám cesto bude zdať moc múkové pridajte trošku vody (aj mne sa to stáva- tento recept mám z jednej knížky a bolo tam napísane že približne 250 ml vody). Vypracujeme pekné hladké cesto. Ja mám misku kysku, tak uložím do neho a nechám vykysnúť. Stáčia 4 hodinky ale najlepšie je na druhý deň :)...
- 2
Omáčky Paradajková- všetky suroviny zmiešame dokopy. Cesnaková- všetky suroviny zmiešame do kopy. Olej na potretie- olej dáme variť na sporák a pridáme cesnak (podľa chuti) a soľ. Cesnak trošku oprážíme a necháme vychladnúť. Týmto potieram vyvaľkané cesto(aby nebolo suché) a potom omáčkou.
- 3
Cesto si rozdelím na 4 časti. Najpr si vyvaľkám cesto do určitej hrúbky (toto cesto môže byť poriadne tenučké) .
- 4
A potom si zoberiem poklop od hrnca (28 priemer) a zrežem odstávajúce cesto. Mám krásny kruh. (síce na pizzi nebudem mať také okraje aké by mali byť, ale mne to nevadí).
- 5
Potriem olejom, omáčkou a dám prílohu podľa chuti.
- 6
Cesnaková s nivou, mozzarelou, šampionmi.
- 7
Salám, syr, šampiony.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu