Špaldové pagáčiky
24
porcií
porcií
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 130 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ČL |
|
| 210 ml (mandľové) |
|
| 2 ČL |
|
| 20 g čerstvé |
|
| 2 ks |
|
| Nápln: | |
| 80 g |
|
| 1 ks veľký, uvarený v šupke |
|
|
|
|
| 100 g (namiesto škvarkov) |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
- 2
Vo veľkej mise zmiešame múky, soľ, žĺtky, roztopené maslo a napokon kvások. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť cca 45 min.
- 3
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nastrúhame studené maslo a vychladnutý ošúpaný zemiak a posypeme opraženým tempehom pokrájaným nadrobno. Naplnené cesto preložíme zdola nahor, zhora nadol, sprava doľava, zľava doprava a nakoniec na polovicu a takto necháme kysnúť 20 minút.
- 4
Tento postup (rozvaľkanie - preloženie - kysnutie) zopakujeme ešte dvakrát.
- 5
Cesto nahrubo rozvaľkáme, narežeme nožíkom mriežku a vykrajujeme pagáčiky.
- 6
Prenesieme na vymastený plech, potrieme bielkom a posypeme údenou sladkou paprikou, rascou a sezamom.
- 7
Pečieme pri 180 °C 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu