Špaldové pagáče
Špaldové pagáče

Špaldové pagáčiky

mary81 - bez fotkymary81, 21. októbra 2018
Špaldové pagáčiky
Foto: mary81
24
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
130 g
80 g
1 ČL
210 ml (mandľové)
2 ČL
20 g čerstvé
2 ks
Nápln:
80 g
1 ks veľký, uvarený v šupke
100 g (namiesto škvarkov)
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.

  2. 2

    Vo veľkej mise zmiešame múky, soľ, žĺtky, roztopené maslo a napokon kvások. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť cca 45 min.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nastrúhame studené maslo a vychladnutý ošúpaný zemiak a posypeme opraženým tempehom pokrájaným nadrobno. Naplnené cesto preložíme zdola nahor, zhora nadol, sprava doľava, zľava doprava a nakoniec na polovicu a takto necháme kysnúť 20 minút.

  4. 4

    Tento postup (rozvaľkanie - preloženie - kysnutie) zopakujeme ešte dvakrát.

  5. 5

    Cesto nahrubo rozvaľkáme, narežeme nožíkom mriežku a vykrajujeme pagáčiky.

  6. 6

    Prenesieme na vymastený plech, potrieme bielkom a posypeme údenou sladkou paprikou, rascou a sezamom.

  7. 7

    Pečieme pri 180 °C 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia