
Veľkonočné hniezda
Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Jemne...

Zemiakovo-zelerová kaša so šampiňónmi a s cukrovým hráškom
Zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme domäkka. Scedíme, pridáme trochu mlieka...

Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou
Steaky ochutíme zmesou drveného korenia , soli, oleja a necháme odležať. Grilujeme na vrúbkovanej panvici, stredne...

Lasagne
Tento recept na lasagne patrí medzi moje najobľúbenejšie recepty. Varím ho mojim deťom na obed a...

Kuracie kúsky na mexický spôsob s pohánkou
Recept na pikantné kuracie kúsky s pohánkou.

Glad šalát s tofu
Extra porcia zeleniny v atraktívnom prevedení s opečeným údeným tofu, balzamikovou zálievkou a domácim celozrnným chlebíkom....

Chrumkavý losos, paštrnákový crème a sauce vierge
Tento recept vyzerá komplikovane a pritom je naozaj jednoduchý a veľmi, veľmi chutný. Dokonca aj...

Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou
Čerstvé ryby zbavíme vnútorností, ak chceme, zbavíme ich aj hlavy a umyjeme pod tečúcou vodou....

Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, ...

Teplý šalát zo strukovej fazuľky
Takto pripravenú fazuľku je možné použiť ako teplý šalát, ale aj ako chutnú prílohu k rôzne pripraveným mäsám....

Karí s tekvicou
Jesenné jedlo na zahriatie. Chute spolu krásne ladia jemne sladká chuť hokkaida s krémovou chuťou kokosového...

Pečená jehněčí žebírka s rozmarýnem
Recept pochází z http://www. recepty. eu/jehneci-maso , postup byl mírně upraven. Více mých receptů na...

Rastlinná praženica v tortille
Pripravte si rastlinnú praženicu s čerstvou cibuľkou a zapečte ju do chrumkava v tortille.

Plnený baklažán
Tento recept som videla v televízii a hneď na druhý deň som ho vyskúšala a veľmi nám chutil....

Mäso v batôžku
Tento týždeň skúšam variácie na tému - mäso, pečeň a jablko - a tu je...

Gaštanový sen
Bola som na jedlých gaštanoch-je okolo nich dost práce kým sa dopracujeme k pyré no výsledok stojí...

Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.

Jarný variant fazuľového šalátu na studeno
Kto rýchlo dáva, dva razy dáva a naviac sľuby sa majú plniť! Fazuľový šalát na studeno...

Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď....

Sójove tofu špagety
Sójové rezance zalejeme horúcim bujónom a necháme napučať. Medzitým si nakrájame tofu na malé kocky a...

Key lime pie - limetkový okrúhly koláč
Recept som našla na internete, ale bolo tam viacero nepresností, tak som ho upravila...

Cviklová torta
Tento recept som si upravil podľa seba, ale vychádzal som z klasického receptu na mrkvovú tortu. Skúste...

Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...

Sladké pudingové potešenie
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme kypriaci prášok, postupne žĺtky a všetko dobre vymiešame. Cesto...

Chlebíček na rozlúčku s Des Moines
Určite budete súhlasiť, ak sa opätovne vyznám z lásky k vlastnoručne pripravenému a v domácej, ...

Kurací plnený rezeň
Kuracie rezne naklepeme na tenké pláty, aby boli čo najväčšie, ale aby sa mäso netrhalo....