Žihľavový sekt

handart1 - fotkahandart1, 31. januára 2012

OČISTNÁ KÚRA ZO ŽIHĽAVY podľa herečky Jany Bouškovej

10 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Natrhajte si jarné výhonky žihľavy, ktoré vyberiete zo zeme tak, aby ste nepoškodili korienky.

  2. 2

    Potom ich opláchnite, natlačte do džbána a zalejte vodou. Po dvoch dňoch precedíte perlivú tekutinu, ktorá vyzerá ako sekt. Je to úžasne osviežujúce.

  3. 3

    Vodu vymeňte a po dvoch dňoch opäť zlejte.

  4. 4

    Potom vymeňte aj žihľavu.

  5. 5

    Piť 14 dní. Kúra osvieži a zaručene prospeje., žihľava je močopudná, detoxikuje a prečistí organizmus

Diskusia k receptu

kuchticka
Krasneeeeee! Len kde tu zihlavu nabrat? Viem, ze zihlava ma velmi vela liecivych ucinkov a pestovala som ju asi ako Orchideju -doslaova som ju piplala ale i tak mi vyhynula. Byvame na horach kde je kysela poda a nedari sa jej. Zihlava potrebuje vela slnka a vlhkost, urodnu podu v nizinach. Viem, ze na dedinach to rastie ako plevel vsade.
kikili
Zaliať horúcou alebo studenou vodou? Pred dvoma rokmi som to pila a opravdu ako čaj, čerstvé jarné listy zaliať horúcou vodou, popíjať to celý deň a krásne to prečistí. A k tomu si môžeme pozbierať aj listy jarnej púpavy a zamiešať to do šalátu. Ide o zvyk, no keď to človek potrebuje..má trocha horkú chuť, pridala som k tomu kysl.smotanu alebo tr. tatarky..len málinko, keď to má liečiť..
handart1
kikili, studenou vodou , horúcou len vtedy, ak to chceš mať ako čajík, mne akákoľvek chuť byliniek neprekáža, ale ak už robím nejaké domáce liečivo, ktoré ja aj na mňa dosť, tak vždy použijem do toho trošku javorového sirupu a je to :)
micca
ja mam jeden dotaz na Tvoj neuveritelny citron ,zazrak.Viem ze 3 tazdne uzivat potom 8 dni prestavka a moze sa takto pokracovat cely rok Prosim o odpoved.Som Ti vdacna za tuto medicinku.Pekny den
radost
varila som mrkvovo-žihľavovú polievku...zajtra budem žihľavový prívarok...a toto tiež skúsim...treba využiť dary jari...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia