Bublanina so slivkami

ivanakc - fotkaivanakc, 13. júla 2012

Ja som robila z bezlepkovej múky, vzhľadom na jej charakter a vlastnosti, mne ovocie vždy padne na spodok, ale na chuti to neuberá. Recept Zobraziť celý popisJa som robila z bezlepkovej múky, vzhľadom na jej charakter a vlastnosti, mne ovocie vždy padne na spodok, ale na chuti to neuberá. Recept je z časopisu Apetit.

15 minút
príprava
20 - 30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 ks
1 hrnček
1 ks
125 g
0,5 - 1 hrnček
2 lyžice
2 celé
na posypanie
8-10 ks




Postup

  1. 1

    Dajte si rozpustiť maslo (robím to nasledovne - panvica - do nej nalej trochu vody, postavím do nej misku s vyšším okrajom a do nej dám maslo) a necháme vychladnúť. 2. Rúru si zapneme na 180 stupňov. 3. Slivky umyjem, rozpolíme, vybereme kôstky a necháme odtiecť. 4. Misy si dáme obe múky, pdp, oba cukry, vmiešame maslo, mlieko, jogurt a vajcia. Vymiešame cesto. 5. Cesto vylejeme na plech. 6. Navrch poukladáme slivky, kožou na dol. Pečieme cca 20 - 30 min. do zlatova. 7. Necháme poriadne vychladnúť. Nechala som ho polhodinku na mriežke a potom som ho dala na hodinku do chladničky. 8. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

honestka
Nemas nahodou cesto velmi riedke? tiez pomoze cesto si dat pred poukladanim ovocia dobre vychladit /aj par minut v mraznicke pomoze/, cesto si popras mukou /alebo samotne slivky/ a az potom ich uloz na cesto. nemali by ti padnut dole.
ivanakc
Skúšala som všetko možné až na tú mrazničku, nabudúce vyskúšam. Toto je môj prvý vložený recept na vareche, nejak mi nezobralo fotku neviete mi poradiť prečo?
viera1
A skús so škoricou,slivky mi viac chutia so škoricovým cukrom ako s vanilkou.
danda3
Ivanka, a zmenšila si si ♥ju, ja dávam taký rozmer ako na mmb a v pohode to zoberie.
evanaaa
Nie sú tie slivky ťažké na liate cesto? Ináč, koláčik sa mi páči a slivkové mám rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia