Ja som robila z bezlepkovej múky, vzhľadom na jej charakter a vlastnosti, mne ovocie vždy padne na spodok, ale na chuti to neuberá. Recept Zobraziť celý popisJa som robila z bezlepkovej múky, vzhľadom na jej charakter a vlastnosti, mne ovocie vždy padne na spodok, ale na chuti to neuberá. Recept je z časopisu Apetit.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
125 g |
|
0,5 - 1 hrnček |
|
2 lyžice |
|
2 celé |
|
na posypanie |
|
8-10 ks |
|
Postup
-
1
Dajte si rozpustiť maslo (robím to nasledovne - panvica - do nej nalej trochu vody, postavím do nej misku s vyšším okrajom a do nej dám maslo) a necháme vychladnúť. 2. Rúru si zapneme na 180 stupňov. 3. Slivky umyjem, rozpolíme, vybereme kôstky a necháme odtiecť. 4. Misy si dáme obe múky, pdp, oba cukry, vmiešame maslo, mlieko, jogurt a vajcia. Vymiešame cesto. 5. Cesto vylejeme na plech. 6. Navrch poukladáme slivky, kožou na dol. Pečieme cca 20 - 30 min. do zlatova. 7. Necháme poriadne vychladnúť. Nechala som ho polhodinku na mriežke a potom som ho dala na hodinku do chladničky. 8. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Diskusia k receptu