Špenátové lasagne fotorecept

lenkac - fotkalenkac, 16. decembra 2012
Špenátové lasagne (fotorecept)
Foto: lenkac

Jednoducho mňam :)

6
porcií
20 minút
príprava
30-45 minút
na 200 °C

Suroviny

Špenátová omáčka:
1 ks
4 strúčiky
1 ks alebo krémovy
100 g (podľa potreby)
Bešamelová omáčka:
100 g
2 PL
0,2 l
100-150 g
Ďalšie suroviny:
1 balenie
4 ks
 podľa potreby (eidam, údený,...)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si vajíčka na tvrdo.

  2. 2

    Pripravíme si špenátovú omáčku. Špenát zohrejeme, pridáme cesnak, soľ, mleté čierne korenie, tavený syr a akýkoľvek tvrdý syr.

  3. 3

    Pripravíme si bešamelovú omáčku. S masla a múky si pripravíme zápražku, pridáme mlieko, miešame, aby sme nemali hrudky. Pridáme soľ, korenie a muškátový orech. Na záver nestrúhaný syr.

  4. 4

    A teraz musíme vrstviť. Na dno zapekacej nádoby dáme bešamelovú omáčku, potom lasagne (ja som ich nepredvarila), potom špenátovú, potom postúhaný syr...

    Špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrstvíme, kým nám pomaličky nedochádzajú omáčky. Pred poslednou vrstvou lasagni, bešamelovej, špenátovej omáčky a syra, poukladáme na plátky pokrájané vajíčka a až potom poslednú vrstvu (lasagne, omáčky a syr).

    Špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrstvenie je ľubovoľne, takže dodržiavať presný postup nie je potrebné. Poslednou vrstvou je bešamelová omáčky a na vrch syr.

    Špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Iný pohľad

    Špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pekáč dáme asi na pol hodinu, treba to sledovať, pretože cestovina nie je predvarená (takže možno aj trošku viac). Stupne asi 200 C.

  9. 9

    Dobrú chuť :)

    Špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: