Jednoducho mňam :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Špenátová omáčka: | |
| 1 ks |
|
| 4 strúčiky |
|
| 1 ks alebo krémovy |
|
| 100 g (podľa potreby) |
|
|
|
|
|
|
|
| Bešamelová omáčka: | |
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 0,2 l |
|
| 100-150 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ďalšie suroviny: | |
| 1 balenie |
|
| 4 ks |
|
| podľa potreby (eidam, údený,...) |
|
Postup
-
1
Uvaríme si vajíčka na tvrdo.
- 2
Pripravíme si špenátovú omáčku. Špenát zohrejeme, pridáme cesnak, soľ, mleté čierne korenie, tavený syr a akýkoľvek tvrdý syr.
- 3
Pripravíme si bešamelovú omáčku. S masla a múky si pripravíme zápražku, pridáme mlieko, miešame, aby sme nemali hrudky. Pridáme soľ, korenie a muškátový orech. Na záver nestrúhaný syr.
- 4
A teraz musíme vrstviť. Na dno zapekacej nádoby dáme bešamelovú omáčku, potom lasagne (ja som ich nepredvarila), potom špenátovú, potom postúhaný syr...
- 5
Vrstvíme, kým nám pomaličky nedochádzajú omáčky. Pred poslednou vrstvou lasagni, bešamelovej, špenátovej omáčky a syra, poukladáme na plátky pokrájané vajíčka a až potom poslednú vrstvu (lasagne, omáčky a syr).
- 6
Vrstvenie je ľubovoľne, takže dodržiavať presný postup nie je potrebné. Poslednou vrstvou je bešamelová omáčky a na vrch syr.
- 7
Iný pohľad
- 8
Pekáč dáme asi na pol hodinu, treba to sledovať, pretože cestovina nie je predvarená (takže možno aj trošku viac). Stupne asi 200 C.
- 9
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu