Je ideálne mať chemicky neošetrené pomaranče,ale pretože sa u nás nerodia a neošetrené tu neobjavíme,treba ich dobre poumývať a využiť radšej hrubú kôru.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pomarančovú kôru nakrájame na menšie kúsky,dáme do sklenice,zalejeme čerstvou vodou a necháme do druhého dňa.Potom vodu zlejeme,zasa nalejeme čerstvú a takto opakujeme 4 dni.Potom uvaríme 2O dkg kryštálového cukru s vodou,pridáme scedenú pomarančovú kôru a varíme,až cukor celkom zhustne.Kôru potom vyberieme,obalíme v jemnom cukre,porozkladáme a necháme uschnúť.
- 2
Ako dlho sa má variť kôra v sirupe som,čas som dala orientačne( už som dávnejšie nerobila a väčšinou robím "od oka" ),každý uvidí,keď už je hustý,že kôru treba vybrať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
smažím v cukerném roztoku, ale ještě i druhý a třetí den a až pak
suším.