Pomarančová kôra v cukre pre @zitar

frezia68 - fotkafrezia68, 16. augusta 2010

Je ideálne mať chemicky neošetrené pomaranče,ale pretože sa u nás nerodia a neošetrené tu neobjavíme,treba ich dobre poumývať a využiť radšej hrubú kôru.

4 dni minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 dkg
20  dkg
1  dcl
na obalenie




Postup

  1. 1

    Pomarančovú kôru nakrájame na menšie kúsky,dáme do sklenice,zalejeme čerstvou vodou a necháme do druhého dňa.Potom vodu zlejeme,zasa nalejeme čerstvú a takto opakujeme 4 dni.Potom uvaríme 2O dkg kryštálového cukru s vodou,pridáme scedenú pomarančovú kôru a varíme,až cukor celkom zhustne.Kôru potom vyberieme,obalíme v jemnom cukre,porozkladáme a necháme uschnúť.

  2. 2

    Ako dlho sa má variť kôra v sirupe som,čas som dala orientačne( už som dávnejšie nerobila a väčšinou robím "od oka" ),každý uvidí,keď už je hustý,že kôru treba vybrať.

Diskusia k receptu

evanaaa
Myslím, že takto to robila mama, len asi bez toho predmáčania.
tatranka
Takto pripraviť pomarančovú kôru v cukre ma naučila pani farárka.Bola vychýrená gazdinka.Keď bola kôra dostatočne presušená,/nie vysušená/ máčala tú kôru v čokoláde a to len potom bola dobrota.Do dnes to robím aj ja tak,ako prípravu na vianočné pečenie.Podobne aj s citrónovou kôrou.
alexdidi
tiež takto pripravujem pomaranč. aj citrón. kôru na Vianoce, ako dekoráciu aj papkanie, len ja ju máčam iba 24hodín....je výborná
samanka
takto som ju tiež robievala, aj s namáčaním, podľa maminej starej kuchárskej knihy. Môžem potvrdiť, že je výborná.
celka
Taky podle moji maminky kůru máčím pár dnů a také ji potom
smažím v cukerném roztoku, ale ještě i druhý a třetí den a až pak
suším.
pivonka
Po mame mám tiež recept na kandizovanú pomarančovú kôru, teraz vyskúšam tento tvoj.
zitar
@frezia68 , ďakujem veľmi pekne, už som si ju uložila do KK a počas jesenných a zimných večerov budem robiť a hádam aj s tým doplnkom čo pridala @tatranka , ďakujem obom
zdezda
....spomienky na detstvo, dík za pripomenutie, nachystám si aj ja túto voňavú dobrotu na vianočný stôl :-)
babinka
konecne som to nasla, ale je podobny, ako izabelin, nie? A ten uz je urobeny v dvoch flasiach, teraz by som chcela aj trosku posusit, lebo na vianocnych kolacikoch by to mohlo pekne vyzerat (aj s cokoladou) - priprava vianoc zacina :))))))))))))00




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia