Rizoto fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 27. septembra 2017
Rizoto (fotorecept)
Foto: gordonko

.... včera som si spomenul , ako som v Taliansku z posledného kúska pečenej krkovičky a tarhone urobil chutný obed. Tarhoňu som dnes nemal, ale kus pečeného mäsa áno.

5-10 minút
príprava
30+15 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    zostatok z pečenej krkovičky je málo pre 4 hladošov, ale celkom vhodný kus mäsa na RIZOTO

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rozohrejeme si výpek a dosmahneme cibuľu

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    patričné množstvo ryže si preplachneme vodou a necháme odkvapkať

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mäso si pokrájame na drobno

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    osušenú ryžu pridáme na výpek a osmahneme

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zalejeme teplou vodou....cca 1,5 cm nad ryžu a necháme dusiť

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ked voda klesne na uroveň ryže , pridáme strerilizovanú kukuricu alebo hrášok

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridáme mäso pokrájané na drobno a premiešame

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    dochutíme solou

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    čierným mletým korením

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a drvený majorán .... znovu premiešame a necháme ešte chvíľku podusiť

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    nakoniec vypneme plyn a necháme dôjsť 15 - 20 minút .... medzitým ryža zmäkne

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a môžme servírovať

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    DOBRÚ CHUŤ

    Rizoto (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Strašné, to si vyskladnil ľudovo-umeleckú tvorbu z Nitry? Si sa hecol poriadne, asi začali dlhé večery.
1x nadia56
@Staflik (27.9.2017 22:12)

Na vysvetlenie: autor receptu nas požiadal o postupné zverejňovanie jeho starších nezverejnených receptov.
teda ty si hotovy majster kuchar .....