Foto: gordonko
.... včera som si spomenul , ako som v Taliansku z posledného kúska pečenej krkovičky a tarhone urobil chutný Zobraziť celý popis.... včera som si spomenul , ako som v Taliansku z posledného kúska pečenej krkovičky a tarhone urobil chutný obed. Tarhoňu som dnes nemal, ale kus pečeného mäsa áno.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
zostatok z pečenej krkovičky je málo pre 4 hladošov, ale celkom vhodný kus mäsa na RIZOTO
-
2
rozohrejeme si výpek a dosmahneme cibuľu
-
3
patričné množstvo ryže si preplachneme vodou a necháme odkvapkať
-
4
mäso si pokrájame na drobno
-
5
osušenú ryžu pridáme na výpek a osmahneme
-
6
zalejeme teplou vodou....cca 1,5 cm nad ryžu a necháme dusiť
-
7
ked voda klesne na uroveň ryže , pridáme strerilizovanú kukuricu alebo hrášok
-
8
pridáme mäso pokrájané na drobno a premiešame
-
9
dochutíme solou
-
10
čierným mletým korením
-
11
a drvený majorán .... znovu premiešame a necháme ešte chvíľku podusiť
-
12
nakoniec vypneme plyn a necháme dôjsť 15 - 20 minút .... medzitým ryža zmäkne
-
13
a môžme servírovať
-
14
DOBRÚ CHUŤ
Na vysvetlenie: autor receptu nas požiadal o postupné zverejňovanie jeho starších nezverejnených receptov.