
Tekvicová roláda s černicovo-malinovou náplňou
Osviežujúca ovocná roláda vhodná ako dezert po výdatnom obede.

Čokoláda s orechami a sušeným ovocím
Takáto vyšperkovaná čokoláda môže byť skvelým darčekom. A nielen pre deti.

Králičia rolka s mandľovou plnkou
Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A...

Makovo-mandľová torta bez múky
Korpus: Oddelíme žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, ...

Bezlepkové cuketovo-makové rezy s citrónovou polevou
Zákusok je vďaka cukete jemne vláčny a vďaka citrónovej poleve dokonalo svieži.

Baby cuketky s drobkovo-parmezánovou plnkou
Dobre ochutiť, pritom však nepreháňať. Ale najmä nepohrdnúť žiadnou časťou kuracieho mäska. Tieto pravidlá...

Krídelká pod horčicovou zálievkou
Pripravíme marinádu: celozrnnú horčicu zmiešame s vínom, olivovým olejom, medom a solamylom. Osolíme a...

Mandľové bezmúčky
Rýchle, ľahké sušienky z mandľového masla :-)

Vianočné keksíky s pomarančom
Tieto keksíky chutia veľmi dobre a zvlášť s polevou. Je to upravený recept z knihy Lahodná...

Čokoládové burizónové košíčky
Robievate doma nepečené sladkosti z burizónov s karamelom? Tak tieto čokoládové burizónové košíčky si určite zamilujete tiež....

Roládky zo pstruha s pórovou slamou
Pstruhy umyjeme a zbavíme šupín. Osušíme, odrežeme hlavy a prstami opatrne vyberieme celú kostru...

Kokosové kolieska s lekvárom
Všetky suroviny na pomúčenej doske spracujeme na cesto a necháme chvíľku postáť v chlade. Cesto na...

Veterníky s jogurtovým krémom a malinami
Kombinácia jogurtu a malín, to je svieža verzia veterníkov z odpaľovaného cesta.

Dezert z bielej čokolády s pošírovanou rebarborou a macerovanými jahodami
Dnes nám bude variť mladý michelinský šéfkuchár Ladislav Floreán a pripraví svieži moderný dezert plný tradičných sezónnych...

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Pizza
Uděláme si kvásek z trochy vody a rozdrobeného droždí, trošku cukru, přidáme asi lžíci mouky...

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...

Zapečený žampion a plněná rajčátka
Žampiony očistíme, omyjeme a oddělíme nožičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky...

Bezlepkové slané srdiečka so sezamom
Aby toho sladkého nebolo na sviatky príliš veľa, upiekli sme si dnes aj niečo slané bez lepku....

Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...

Išelské koláčiky (kolieska)
Za tieto úžasné kolieska vám ručím. Celá rodina si prsty oblizovala, odporúčam robiť hneď z dvojitej dávky, lebo zmiznú len taký fukot....

Keksíky s veľkonočnou výzdobou
Tieto keksíky mám veľmi rada, našla som ich pred rokmi v Slovenke a stoja za vyskúšanie.

Slivkový rez s makovou zmrzlinou
Smotanu, mascarpone, cukor a citrónovú kôru dáme do hrnca na mierny oheň a privedieme do...