Slza z bielej a tmavej čokolády
Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 22. júna 2011
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 22. júna 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Deň vopred si uvaríme smotanu s bielou čokoládou a necháme vychladnúť. Na druhý deň ju vymiešame.
- 2
Upečieme ľubovolný piškótový plát, ktorý po vychladnutí prerežeme a naplníme krémom z mlieka, cukru, zlatého klasu, masla a kakaa.
- 3
Po stuhnutí vykrojíme slzy.
- 4
Tmavú čokoládu nahrejeme, nalejeme na pásiky ozdobnej fólie, ktorú formujeme okolo slzy vykrojenej z piškóty. Necháme stuhnúť. Vymiešaný biely krém nastriekame do slzy, odstránime fóliu a ozdobíme čokoládovými guľkami, ovocím a čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu