Slza z bielej a tmavej čokolády

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 22. júna 2011
Slza z bielej a tmavej čokolády
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 ml
125 g
200 ml
100 g
1 balenie
100 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred si uvaríme smotanu s bielou čokoládou a necháme vychladnúť. Na druhý deň ju vymiešame.

  2. 2

    Upečieme ľubovolný piškótový plát, ktorý po vychladnutí prerežeme a naplníme krémom z mlieka, cukru, zlatého klasu, masla a kakaa.

  3. 3

    Po stuhnutí vykrojíme slzy.

  4. 4

    Tmavú čokoládu nahrejeme, nalejeme na pásiky ozdobnej fólie, ktorú formujeme okolo slzy vykrojenej z piškóty. Necháme stuhnúť. Vymiešaný biely krém nastriekame do slzy, odstránime fóliu a ozdobíme čokoládovými guľkami, ovocím a čokoládou.

Diskusia k receptu

cica2
to musí byť výborné a aj foto je krásne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia