Bagetiská so syrom fotorecept

eldina - fotkaeldina, 20. mája 2013
Bagetiská so syrom (fotorecept)
Foto: eldina

že budú so syrom, som na začiatku nevedela, ale ved prečo nie? pôvodne to mali byť "len" rožky...:)..ako vravela moja babka " také holéééééé-božééé"...:).../tento Zobraziť celý popisže budú so syrom, som na začiatku nevedela, ale ved prečo nie? pôvodne to mali byť "len" rožky...:)..ako vravela moja babka " také holéééééé-božééé"...:).../tento recept má už zo včera veselú diskusiu, aj ked je až "dnešný"/...pátrajte prečo...:)

80 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 šálky
1 bal
1 PL
5 šálok
3 ČL
2 ČL
1/3 šálky
Na potretie:
trochu
trochu
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: /šálka je 250 ml, masla bolo dokopy -skoro 1 celé, veľké/..na foto chýba syr, nakoľko som ešte netušila, čo z toho ku koncu vznikne..:)..

    Bagetiská so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    najprv kvások-z jednej šálky vody, trochy soli a 3 Pl cukru, kvasníc a pár PL múky urobiť kvások..

    Bagetiská so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom primiešať rozpustené maslo, dalšie 2 šálky vody, zvyšok soli, 1 PL octu a múku./odporúčam mať tak či tak viac múky poruke, lebo ešte bude treba pri domiesení cesta, na pracovnej doske/..na foto je vykysnutý fešák, na slniečku bol plný energie a preto rástol maximálnou rýchlosťou!!..:)

    Bagetiská so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto poprášiť múkou a miesiť dalej, kým sa prestane lepiť /ok, nemusí sa až vôbec nelepiť, ved nepečieme betón!/..:) koľko bagiet chcete, toľko kúskov si z cesta natrhajte-------vytvarovať bagetiskáááá /šuľkaním a naťahovaním, koľko sa len dá!!/..:), plech vystlať papierom na pečenie , naň naukladať bagetiskááááááá a tam nechať ešte podrásť ..potrieť rozpusteným maslom a kyslou smotanou /pomer nie je dôležitý, koľko dáte-toľko bude dobré/-nezabudnúť aj na okraje, ako u buchiet, aby sa Vám nezlepili..:))..na koniec posypať strúhaným syrom/ja som dala údený, ten lepšie vonia/..

    Bagetiská so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    piecť v prehriatej trúbe na 180 °C cca 30 minút...ale ved uvidíte, podľa farby a vôni v celkom byte...:).....po upečení bud pokropiť trochou vody a prikryť ešte na chvíľu utierkou alebo ako to robím ja-nekropím nič a prikryjem aj tromi utierkami-zaparia sa same..:)

  6. 6

    bagetiskáááááááááááá!!!

    Bagetiská so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    včera mi dosť /ako to len slušne/ hrabalo, robila som cukríky, koláč čokoládový, bagetiská, ale aj burek-y....preto som mala/kvôli burekom, lebo ich tým potieram/ rozpustené maslo s kyslou smotanou....vot dôkaz!!..:)

    Bagetiská so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    * ak niekoho mätie z "dnešného" receptu včerajšia diskusia, tak je to preto, že z nejakých paranormálnych javov sa udialo, že mi z celého receptu prešiel recept len po bod č.3...:) preto som ho dnes "opäť" spracovala a dala na spustenie../dúfam, že už bude všetko ok/..:))

Diskusia k receptu

njdevil
nestihla dofotit, vsetko jej zjedli:-)...ale tie bagetiska su ako krompace:-)...
eldina
ježíííííííííš, niečo haprovalo..:)..nie mojou vinou, ved ako inak by to pustili?
angast
Priznaj sa dobrovoľne. Práca ťa zmorila, sadla si si na plech s rožkami
a vznikli z toho bagetiská. Nič sa nestalo , je to jedlé a dalo by sa to aj prerezať a niečim naplniť. Čiže si recept nevytvorila hlavou, ale inou časťou tela. Perfektnéééééé . :-)))))
eldina
@angast ved som potom ten recept rýchlo skryla, kým ho opäť!!!/kurník, nič viac neznášam, ako opäť opakovať už napísané/..ako ho vidíš? ebne ma!!
tiginko
je ho vidieť vďaka komentárom... tak šup-šup, už ho dokonči, nech vidíme, ako si ich rozpľasla
eldina
@tiginko ale takto bude viac komentov, nemyslíš?..:))))))))))) musel byť problém u Varechy, ved inak by to admin nepustil..to už viem../bože a koľko som sa s tým včera morila, ved som písala 3 recepty/
angast
@tiginko aj ty si na to zvedavá ? To môže byť super fotka. Tešíme
sa na ňu. Dúfam že to máš zdokumentované - čím si ich rozpľasla !
eldina
@angast @tiginko vidíte, je to ako detektívka....môžte hádať /ale lepší by bol asi kvíííííííz, tam je aj odmena/..:)
irenaw
ale aké napínavé... @eldina ty budeš mať komentáre, či tu bude iba nadpis alebo úplný recept ;-) len to smelo dokonči, sa teším na tie fotky :-)
irenaw
...myslela si, že sa cukríky prichytia na cesto, alebo cesto na cukríky? mám v tom hokej, keď neviem, či bol skôr cukrík alebo bagetisko :-D
irenaw
odteraz si budeš do každého receptu sadať???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia