Foto: eldina
že budú so syrom, som na začiatku nevedela, ale ved prečo nie? pôvodne to mali byť "len" rožky...:)..ako vravela moja babka " také holéééééé-božééé"...:).../tento Zobraziť celý popisže budú so syrom, som na začiatku nevedela, ale ved prečo nie? pôvodne to mali byť "len" rožky...:)..ako vravela moja babka " také holéééééé-božééé"...:).../tento recept má už zo včera veselú diskusiu, aj ked je až "dnešný"/...pátrajte prečo...:)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme: /šálka je 250 ml, masla bolo dokopy -skoro 1 celé, veľké/..na foto chýba syr, nakoľko som ešte netušila, čo z toho ku koncu vznikne..:)..
-
2
najprv kvások-z jednej šálky vody, trochy soli a 3 Pl cukru, kvasníc a pár PL múky urobiť kvások..
-
3
potom primiešať rozpustené maslo, dalšie 2 šálky vody, zvyšok soli, 1 PL octu a múku./odporúčam mať tak či tak viac múky poruke, lebo ešte bude treba pri domiesení cesta, na pracovnej doske/..na foto je vykysnutý fešák, na slniečku bol plný energie a preto rástol maximálnou rýchlosťou!!..:)
-
4
cesto poprášiť múkou a miesiť dalej, kým sa prestane lepiť /ok, nemusí sa až vôbec nelepiť, ved nepečieme betón!/..:) koľko bagiet chcete, toľko kúskov si z cesta natrhajte-------vytvarovať bagetiskáááá /šuľkaním a naťahovaním, koľko sa len dá!!/..:), plech vystlať papierom na pečenie , naň naukladať bagetiskááááááá a tam nechať ešte podrásť ..potrieť rozpusteným maslom a kyslou smotanou /pomer nie je dôležitý, koľko dáte-toľko bude dobré/-nezabudnúť aj na okraje, ako u buchiet, aby sa Vám nezlepili..:))..na koniec posypať strúhaným syrom/ja som dala údený, ten lepšie vonia/..
-
5
piecť v prehriatej trúbe na 180 °C cca 30 minút...ale ved uvidíte, podľa farby a vôni v celkom byte...:).....po upečení bud pokropiť trochou vody a prikryť ešte na chvíľu utierkou alebo ako to robím ja-nekropím nič a prikryjem aj tromi utierkami-zaparia sa same..:)
- 6
bagetiskáááááááááááá!!!
- 7
včera mi dosť /ako to len slušne/ hrabalo, robila som cukríky, koláč čokoládový, bagetiská, ale aj burek-y....preto som mala/kvôli burekom, lebo ich tým potieram/ rozpustené maslo s kyslou smotanou....vot dôkaz!!..:)
- 8
* ak niekoho mätie z "dnešného" receptu včerajšia diskusia, tak je to preto, že z nejakých paranormálnych javov sa udialo, že mi z celého receptu prešiel recept len po bod č.3...:) preto som ho dnes "opäť" spracovala a dala na spustenie../dúfam, že už bude všetko ok/..:))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
a vznikli z toho bagetiská. Nič sa nestalo , je to jedlé a dalo by sa to aj prerezať a niečim naplniť. Čiže si recept nevytvorila hlavou, ale inou časťou tela. Perfektnéééééé . :-)))))
sa na ňu. Dúfam že to máš zdokumentované - čím si ich rozpľasla !