
Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi
Dnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej...

Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.

Makoví mackovia
Sladká dobrota ku kávičke alebo školákovi na desiatu nemusí byť veľká veda....

Bezlepkový sendvičový chlieb
Do teplej vody primiešaj droždie a rozšľahaj metličkou. Postupne pridaj všetky suroviny okrem múky.

Bezlepkový pizzový chlieb
Zo 100 ml teplej vody, 1 KL cukru a rozdrobeného droždia pripravíme kvások, ktorý necháme...

Orechovo - makový koláčik
Tento šťavnatý koláčik poznám ešte z detstva. Ja ho robím len zriedka, keďže je náročný...

Jednoduchý marakujovo-banánový koláč s jahodami
Predhrejeme si rúru na 160 °C. Všetky suché ingrediencie zmiešame.

Limetkové muffiny s bielym korením
Kombinácia limetky a bieleho korenia je výborná v horkej čokoláde, tak som ju vyskúšala zakomponovať do...

Husacie prsia s kyslou kapustou a datľami
Datle nasekáme, zalejeme vínom a necháme prejsť varom. Cibuľu olúpeme, nakrájame a spolu s...

Pohronské posúchy
Zemiaky si uvaríme v šupke a postrúhame alebo pretlačíme. Pridáme múku, soľ, žltok a vypracujeme...

Tekvicovo-bryndzový závin
Recept sme vymysleli spolu so synom, tento rok máme veľa tekvíc, tak sme ich skúšali...

Pikantné krídelká a šalát s cuketou
Najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Krídelká. Avšak o nič horšie v tejto marináde nie sú ani...

Cheesecake s 5 spices
5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma....

Najlepší figový lekvár
Takto pripravený lekvár zachová chuť a aj pekný tvar figy....

Makovo-citrónový veniec bez lepku
Sezóna maku nám ponúka veľké množstvo využitia tejto chutnej suroviny. Kombinovať sa dá s orechami, tvarohom, lekvárom, či veľa druhmi ovocia....

Tiramisu
Elektrickým šľahačom si vymiešame žĺtky a cukor. Vznikne nám hustý, ale ľahký a nadýchaný krém....

Srnčí chrbát v kapustovom liste
Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju...

Chlebovo-kávový puding
Kava a cokolada je vyborna kombinacia. Na tento peceny puding mozete pouzit zvysky starsieho chleba, ...

Slivky pod čokoládovým cestom
Recept mám z nového Záhradkára, podľa obrázku sa mi zapáčil a tak som ho hneď vyskúšala....

Mandľové šišky
Tieto chutné mandľové šišky sú naozaj na zjedenie. Hoci ich príprava pri ukladaní mandlí vyžaduje trošku...

Mufloní chrbát v amarantových pukancoch
Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich...

Špaldovo-ražný kváskový chlieb 1,2 kg
Časovo nenáročný recept na osvedčený, lahodný kváskový chlieb s použitím autolýzy a fermentolýzy....

Perníkovo-zázvoroví duchovia
Formička je síce anjel, ale po upečení vyzerajú ako duchovia. Ide sem živý zázvor...