
Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Battenberg po slovensky
Battenberg je pôvodne britská špecialita. Jeho pôvod sa traduje na rok 1884, keď si pravnučka...

Čokoládovo-orechové kookies
Dcérka minule doniesla koštovať tieto kookies. Ja som zatiaľ tento druh koláčikov nepiekla. Akosi mi nešli na...

Fit tvarohové guľky
Dnes som mala chuť na sladké a tak som si pripravila tieto zdravé guľičky plné bielkovín a...

Pizzové štvorčeky
Rýchle pohostenie pre návštevu sa hodí vždy. Stačí mať doma v mrazničke lístkové cesto alebo zabehnúť...

Pečený losos s quinoou a pečenou zeleninou
Takéto jedlo z rúry je u nás obľúbené, pretože všetko naraz vložím do rúry a mám...

Mandľová roláda s gaštanovým krémom
Rolády robievam veľmi rada. Dobre vyzerajú a ich príprava býva obvykle rýchla a jednoduchá - presne...

Medová kačica so zeleninou
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...

Špajľa z mletého mäsa
Dve cibule ošúpeme a nakrájame na kolieska, takisto aj umyté neošúpané zemiaky.

Jablkový koláč s orechovým a lístkovým cestom
Ďalší z variantov koláča s jablkami. Vďaka svojej šťavnatosti sú jablkové koláče veľmi obľúbené....

Čokoládovo–banánová Pavlovova torta
Jeden z najpopulárnejších koláčikov súčasnosti – Pavlovova torta, tentoraz v čokoládovej verzii s banánmi....

Bezlepkové vianočné medovníky Liana - ihneď mäkké
Vianoce sú o spoločných chvíľach a radosti – a naše bezlepkové medovníky sú ideálnym spôsobom, ako si ich vychutnať naplno!...

Torta pre synčeka k narodeninám
Synček mal 3 roky tak som mu spravila tortičku s motívom Bob staviteľ ( jeho najobľúbenejšia rozprávka)....

Rýchla pizza
Nič ľahšie a rýchlejšie, keď prídete večer z práce a deti už pýtajú večeru.

Grahamové rožky
Ja som všetky suroviny vložila do pekárničky a cesto som nechala v nej aj vymiesiť aj vykysnúť....

Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé...

Jablkový elegán
Výborne chutí, vonia aj výborne vyzerá. Padol mi do oka. Upiekla som ho v nedeľu....

Piškótová torta s jogurtovou a jahodovou plnkou s banánmi
Moja rodina má rada ľahké a zdravé plnky v torte, preto som sa rozhodla upiecť takúto...

Bezlepkové viedenské rožteky
Suroviny na cesto vsypeme do kuchynského robota. Hákom vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a...

Somlói halušky
Tento dezert, ktorý patrí do zlatého fondu maďarského cukrárenského umenia, je pomerne prácny na prípravu,...

Domáce špaldové hamburgerové žemle
Leto sa hlási, čas grilovačiek je tu. K chutnej zelenine a čerstvému grilovanému mäsku si...

Pstruh s chuťou Karibiku
Svieži vánok ľahučkej limetky a voňavého nového korenia. Slnečným Karibikom inšpirovaná chuť našej sladkovodnej ryby.

Kuracie stehná so zeleninou a šampiňónmi
Kúpili sme na farme tri kurence, tak som ich rozporcovala:chrbty, krídla a drobky na...

Jablkové guľôčky
Jablkových koláčov sa v našich končinách pečie mnoho druhov. Všetky sú výborné, šťavnaté. Poznáte...

Marocká jahňacia roláda s kuskusom
Jahňacie stehno rozrežeme, vyklepeme cez fóliu na tenký plát. Ochutíme soľou, korením, cesnakom...

Úžasný rýchly perník so šľahačkovým krémom
Voňavý a rýchlo upečený perník je ohromným zákuskom nielen na obyčajný víkend. Vďaka vrstve lahodného šľahačkového...

Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné dni. Baklažán obsahuje železo, ...

Mandľové rezy s bielym makom
Víkendový zákusok s chuťou mandlí a v korpusoch som použila i biely mak celý, no ani v tmavom, ani vo svetlom korpuse nevynikol....

Pečené doughnuts
Ako dieťa som zbožňovala doughnuts obaľované v kryštálovom cukre, ktoré na pláži pri mori predávali černoškovia......

Marinovaná kuracinka
Marinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju...

Plnená sekaná po česky
Mleté mäso zmiešame s vajcom, soľou, korením a žemľou namočenou v mlieku a rozložíme ho...